Getty Images

Tijd voor een nieuwe badkamer? Zo kies je de juiste douche

Door Sara Dekens

Is het tijd voor een nieuwe badkamer? Dan is de douche iets om zeker even bij stil te staan. Niet alleen het uitzicht is belangrijk als je een douche kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten, elk met hun eigen specifieke voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Een nieuwe douche: de verschillende mogelijkheden

Inloopdouche

Dit is een zeer populaire keuze de laatste jaren. Het meest opvallende aan de inloopdouche is het ontbreken van een douchebak. Je doucht dus gewoon op de grond. Natuurlijk is er een afvoer voorzien en een speciale folie tussen je ondervloer en je tegels zodat het geheel zeker waterdicht is. Wat afwerking en afscheiding betreft kun je alle kanten uit, al kiest men bij een inloopdouche vaak voor een muur die dienst doet als afscheiding van de rest van de kamer.

Douche met bak

Vind je het idee maar niets dat je gewoon op de vloer doucht? Dan kies je het best voor een douchebak. Die is verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun voor- en nadelen. Acryl is het goedkoopst, composiet het duurst. Heb je liever niet dat de bak boven de vloer uitkomt? Dan geniet een inbouwmodel de voorkeur. Dat installeer je namelijk in de vloer zelf zodat je geen hoogteverschil hebt. Op die manier lijkt het qua uitzicht heel erg op de inloopdouche.

Een douchecabine

De makkelijkste oplossing is in de meeste gevallen een volledige douchecabine. De installatie is erg eenvoudig en vaak kun je een kant-en-klaar pakket kopen, inclusief alle voorzieningen.

De afscheiding in de badkamer

1. Muur

Zoals we hierboven al vermeldden: de muur is een populaire afscheiding tussen de douche en de badkamer, zeker in het geval van een inloopdouche.

2. Wand

Ook een glazen wand kan een alternatief zijn als je kiest voor een inloopdouche. Die optie heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Vooral de glazen douchewand met een zwart frame is erg in trek en niet alleen bij de liefhebbers van een eerder industriële look. Je plaatst de wand eenvoudig op je vloer of douchebak. Omdat de wand doorzichtig is, creëer je een ruimtelijk gevoel in je badkamer. Liever geen glas? Kies dan voor een wand van kunststof.

3. Deuren

Heb je liever een deur aan je douche om het geheel af te sluiten? Dan heb je de keuze uit verschillende opties. Bij een douchecabine heb je meestal deuren die open schuiven, draaien of klappen. Ook bij een douchebak of inloopdouche kun je perfect deuren installeren, al is dat hier minder gebruikelijk.

4. Douchegordijn

De goedkoopste optie is een douchegordijn. Dat zie je voornamelijk als je het bad gebruikt om in te douchen. Wat douchegordijnen betreft, is er niet alleen een verschil in kleur of patroon, maar zeker ook in kwaliteit.

Bronnen: viivilla.se, livios.be

Nog meer badkamer nieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content