Dit zijn dé nieuwste snufjes voor in huis

Dit zijn dé nieuwste snufjes voor in huis
Getty Images

Wij zijn verzot op nieuwe technologieën en al helemaal als ze het leven in huis makkelijker maken. Ben jij te vinden voor nieuwe snufjes, technologieën en trends? Dan zijn deze snufjes voor in huis misschien wel iets voor jou!

1. ROBOT DIE STOFZUIGT EN DWEILT

Poetsen staat meestal bovenaan het lijstje met dingen die we zonder problemen uit handen geven. Je kunt opteren voor een huishoudhulp, maar toegegeven: een robotstofzuiger die ook dweilt, klinkt als muziek in de oren. Je hoeft je er weinig van aan te trekken. De robot stofzuigt je kamer(s) en kies je er eentje met dweilfunctie, dan gaat hij ook nog eens met een vochtige doek over de vloer. De meeste robots programmeer je met een app. Is de accu leeg, maar is het werk nog niet klaar, gaan ze vanzelf naar hun laadstation en gaan ze – eens opgeladen – gewoon verder.

2. SLIMME KOELKAST

Een slimme koelkast is een must-have in je nieuwe keuken. Zo zijn de lades doorgaans ingedeeld in vershoudzones met verschillende temperaturen en een aparte luchtvochtigheid. Hierdoor blijft je voedsel een stuk langer vers. Heel erg praktisch, maar waar we helemaal gek op zijn, is de koelkast mét camera’s. In de supermarkt staan en je afvragen of je nog voldoende melk hebt, is voltooid verleden tijd!

3. INTELLIGENTE OVEN

Nooit meer de geur van een verbrande ovenschotel in je keuken omdat je éven met iets anders bezig was. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet als het aan June ligt, de intelligente oven met een ingebouwde HD-camera en digitale thermometer die je favoriete maaltijd perfect klaarmaakt. Met een speciale app bedien je de oven en krijg je een melding als het eten klaar is. Iets voor jou?

4. JAPANS TOILET

Deze nieuwe trend komt overgewaaid uit het verre Japan. Het douchetoilet, een andere naam voor het Japans toilet, doet wat het zegt: ben je klaar, dan spoelt het je proper en blaast het je droog. Aangenaam en ook een stuk hygiënischer dan toiletpapier! Je kunt heel erg ver gaan in het toevoegen van technische snufjes. Wat dacht je van een toiletdeksel dat vanzelf omhoog gaat, een straal waarvan je de kracht en temperatuur kunt instellen of een verwarmde toiletbril?

5. APP DIE JE PLANTEN VERZORGT

Je moet de planten natuurlijk nog zelf water geven, maar de app Plantsome geeft je wél aan wanneer en hoeveel. Kreeg je een nieuwe plant cadeau, dan zoek je ‘m op in de plantendatabase van de app en voeg je ‘m toe. Je geeft de standplaats en grootte van de plant in en de app berekent hoeveel water hij nodig heeft. Je kunt je plant zelfs een naam geven! Is het tijd voor een slokje water voor je groene vriend, dan krijg je een melding op je smartphone.

Plantsome in Google Play en de App Store

6. BLUETOOTH TRACKER

Ben je steeds op zoek naar je sleutels of portemonnee en weet je niet meer waar je je handtas hebt gelegd? Dan is een Bluetooth tracker wat voor jou! Ben je bijvoorbeeld je sleutels kwijt, dan kun je deze een geluid laten maken waardoor je meteen hoort waar ze liggen. Hoor je niets, dan maak je via een app verbinding met de tracker en zie je hoe ver je van de tracker verwijderd bent. Zo weet je meteen waar je moet gaan zoeken. Handig, toch?

Bronnen: interieurhulp.nl, leukegeit.nl, 50five.nl

Nog meer slimme snufjes voor in huis?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)