Modern Nordic style apartment dining room interior. Wooden shelf and large table with pastel colored chairs also used as at home office. Concrete textured wall with picture frame template for copy space. Designer artist background template. Render.

Inspiratie: dit zijn dé plantentrends van 2019

Door Rani Merckx

Beweegt jouw interieur mee op het ritme van de laatste trends? Als er iets is dat je woning volledig inpalmt in 2019, dan zijn het wel deze plantentrends:

Ook in 2019 fleuren planten de boel helemaal op. Als we experts van mooiwatplantendoen.nl mogen geloven, vertoeven we dit jaar in een groene oase, met deze 3 plantentrends als blikvangers.

Plantentrend #1: Soft Landing

Deze trend heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Denk maar aan planten met zachte bladeren, pluizige grassen en mos. Dit alles in een zacht pasteltintje. In huis trek je deze trend door met pluimbloemen of juist hele fijne bloemetjes, zoals gipskruid.

Beelden: ©H&M

Plantentrend #2: New Frontiers

Voor wie het net wat strakker en moderner mag, is er deze: New Frontiers. Deze plantentrend wordt gekenmerkt door geometrische, futuristische vormen en metallic. Kleuren zoals wit, paars en lila nemen de bovenhand, dit in combinatie met grafische designs en techniek.

Beelden: © blumenbuero.de via Pinterest

Plantentrend #3: Harvesting Elements

Hier draait alles om duurzaamheid en de ware revival van gerecycleerde materialen die hun echtheid behouden. De aandacht gaat naar eenvoud, ritme en rust in huis. Geen picture perfect-plaatje, maar imperfecte perfectie! Harvesting Elements herken je aan z’n wit- en grijstonen met zwart, opgefleurd door natuurlijke kleuren zoals groen, blauw en bruin. Bloemen en planten hebben een bijzondere rol: gedroogde monoboeketten, of een bont plantenboeket in een vaas met onaf, grof karakter.

 

Bron: Roomed.nl. Beelden: ©blumenbuero.de, H&M via Pinterest en bloemenbureauholland.nl

Ook mooi in huis:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content