Dit zijn de mooiste interieurtrends van 2019

Door Jolien Thieleman

Eens november is aangebroken, nadert de feestperiode met rasse schreden. Het zal sneller 2019 zijn dan we denken, maar dat is niet erg, als we weten dat er ons prachtige interieurtrends te wachten staan!

Een nieuw jaar betekent vaak ook tijd om je interieur op te frissen. Volgens interieurkenners worden dit dé belangrijkste trends van volgend jaar:

1. Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt ook in 2019 populair. Niet alleen in ons dagelijks leven, maar ook in ons interieur! Verwacht veel interieurstuks die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen, maar ook aan ecologische stoffen: rotan, linnen en jute komen in heel wat collecties terug.

https://www.instagram.com/p/BiL_9moFgtl/

2. Scandinavië 2.0

Wit, minimalistisch, maar toch heel gezellig: een Scandinavisch interieur is al langer hip in je woning. In 2019 trek je de trend door, maar voeg je meer dynamische kleuren toe. Veel terracotta- en andere aardetinten, gecombineerd met wit en hout… Gewoonweg prachtig!

https://www.instagram.com/p/BoPKtIXCJBI/

3. Kleur bekennen

Deze trend is geïnspireerd op de vorige, waarbij je (oker)geel, oranje en aardetinten doortrekt in je interieur. Warme kleuren scoren goed in 2019, en daar mag zelfs een beetje in overdreven worden.

https://www.instagram.com/p/BZv7ps5BZur/?utm_source=ig_embed

4. Metallic

Hoe populair koper in 2018 was (en nog steeds is), zo mooi wordt chroom volgend jaar. Het geeft een frisse, koele toets aan je interieur en net dat zorgt voor zo’n mooi contrast. Kleurencombinaties die extra mooi zijn, zijn dieprood of zachtpaars met een smokey grijze ondertoon.

https://www.instagram.com/p/BiPx9IMgp7y/?utm_source=ig_embed

 5. Goud en marmer

Lekker luxueus, zo’n marmeren interieur! Gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten om marmer in je woning te verwerken. Ga bijvoorbeeld voor accessoires of werk met marmerstickers. Door er goud aan toe te voegen, doe je er een (prachtig!) schepje bovenop.

https://www.instagram.com/p/BpoC5wJgE2P/

Bron: Roomed.nl – Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content