Deze spullen bewaar je maar beter niet in je garage

Deze spullen bewaar je maar beter niet in je garage
© Getty Images

Heel wat spullen krijgen hun plaatsje in de garage, maar dat is niet voor alles een goed idee. Voor jou opgelijst: 6 dingen die je maar beter een andere plaats in huis geeft.

Verf

Je zou het niet verwachten, maar verf is moeilijker te bewaren in de garage. Zeker als je garage snel opwarmt of afkoelt. Probeer daarom je geopende én ongeopende verfpotten te bewaren op een plaats die steeds koel blijft, maar zorg er ook voor dat de verf niet in vriestemperaturen staat.

Tip: Bewaar geopende verfpotten omgekeerd, de verf aan het deksel zorgt voor een extra beschermlaag.

Kleding

Elk seizoen je kleerkast opruimen is een mooi voornemen, maar de kleren die je even aan de kant wil leggen, bewaar je liever niet in de garage. Berg je kleren op in een opbergdoos en zet de doos in een kamer in huis. In de garage kunnen je kleren al snel een geurtje krijgen, door uitlaatgassen en door al het stof en vuil dat er ronddwarrelt.

Boeken

Door de constante veranderingen in luchtvochtigheid in de garage zullen de bladzijden van je boeken langzaamaan opkrullen en dat wil je toch liever vermijden. Soms kun je zelfs schimmelplekken krijgen en bovendien zijn heel wat spinnen en andere kriebeldiertjes grote fan van de kiertjes en spleetjes op een boekenplank. Geef ze dus maar een andere plek in huis!

Houten meubels

Meubels in de garage plaatsen met een doek erover, het gebeurt wel vaker. We denken dat die bescherming volstaat, maar ook dat is niet altijd het geval. Hout ‘leeft’ en is heel gevoelig aan de luchtomgeving. Een te vochtige lucht kan dan ook bij heel wat meubels voor verkleuringen en barsten zorgen.

Voedingsmiddelen

Zelfs als ze goed verpakt zijn of in blik zitten: voedingsmiddelen in de garage is vragen om problemen. Muizen zijn maar wat graag te gast op een rustig eetplekje, en laat je garage daar nu net de ideale omgeving voor zijn. Zet etenswaren daarom in een voorraadkast, veel hygiënischer én met een constante temperatuur.

Matrassen

Zelfs als je een matras heel goed inpakt en omwikkelt, blijft het toch een minder goed idee om ze op te bergen in de garage. Denk maar aan al het stof en de mogelijke beestjes. Je wilt niet weten wat er zich allemaal in je matras zou kunnen nestelen…

Bron: Real Simple 

Meer opbergtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)