Wedden dat je deze keukenitems verkeerd opbergt?

Door Celine Werner

Lijkt je keukenmes té snel bot of heb je de indruk dat je pannen er gauw de brui aan geven? Misschien ligt het wel aan de manier waarop je je keukenspullen opbergt! 

Heel veel mensen staan er niet bij stil, maar deze spullen zouden een pak langer kunnen meegaan als we ze beter zouden opbergen.

Met deze tips gaan je keukenitems langer mee

Wijnglazen

Kies jij er ook voor om je glazen ondersteboven in de kast te plaatsen, zodat er geen stof in kan? Wel, dan ben je lang de enige niet. Maar wijnglazen zijn niet gemaakt om op deze manier opgeborgen te worden, want zo wordt de kans op een kapot glas groter. Zet ze dus op de ‘normale‘ manier – met de opening naar boven – weg, en veeg ze desnoods met een vodje af, als je vreest voor dat beetje vuil.

Olijfolie

Toegegeven: olijfolie op het aanrecht is niet meteen de mooiste oplossing, maar wel de slimste. Want als je de fles in een kast stopt, zou het best wel een vettig boeltje kunnen worden.

Messen

Dure messen worden snel bot als ze tussen al het andere bestek in een lade liggen. Investeren in een messenblok of een magneetstrip boven het aanrecht is met andere woorden geen overbodige luxe.

Pannen

Bij gebrek aan plaats hebben we de neiging om pannen op elkaar te stapelen, maar dat is eigenlijk niet zo goed voor de antiaanbaklaag. Steek daarom een keukenhanddoek tussen iedere pan, als je hun levensduur wilt verlengen.

Bron: margriet.nl – Beeld: getyimages.be 

Op zoek naar meer praktische opbergideeën?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content