Deze 5 items stop je beter niet in de droogkast

Door De Redactie

Sommige kledingstukken of stoffen zijn niet geschikt voor de droogkast. Ze kunnen krimpen of vroegtijdig slijten. Deze vijf hang je best te drogen aan het droogrek of de waslijn:

Lingerie

Je (dure) beha’s en kanten onderbroekjes stop je beter niet in de droogkast. Ze kunnen na één beurt al kapotgaan. De elasticiteit en vorm van de stof kunnen beschadigen door de bewegingen en de warmte van de droger.

Panty’s

Panty’s zijn gemaakt van nylon, een erg delicate stof. Door de hitte gaan panty’s al snel krimpen. De bewegingen van de droogkast zorgen er bovendien voor dat ze in elkaar verstrengelen.

Zwemkledij

Badpakken, bikini’s en zwembroeken zijn vaak gemaakt van synthetische stof. Deze is niet bestand tegen de hitte van de droger. De stof beschadigt snel.

Sportschoenen of sneakers

Je sportschoenen in de droogtrommel plaatsen is niet aan te raden. Door de warmte krimpt het rubber van de zool en lost de lijm op. Tip: krantenpapier in je schoen absorbeert het vocht, zo drogen je schoenen sneller!

Pailletten en schoudervullingen

Ook kleren met andere versieringen die voor reliëf zorgen, kunnen beschadigen in de droogkast. Je legt ze best liggend te drogen.

Wat mag wel in de droogkast?

Ideaal voor in de droger: handdoeken, beddengoed, washandjes en katoenen ondergoed. Als je twijfelt, check dan het label van je kleding. Staat er een vierkant met een cirkel in waar een streep doorstaat? Dan mag het niet in de droogkast!

Beeld: Getty Images

Meer wastips:

Partner Content