Dit is waarom je koffiedik in je tuin moet gebruiken

Dit is waarom je koffiedik in je tuin moet gebruiken

Een tuin vol geur en kleur aanleggen en onderhouden is eigenlijk zo moeilijk niet. Hebben je planten en kruiden toch een duwtje in de rug nodig? Dan is dit misschien hét redmiddel, en je hebt het gewoon in huis liggen. 

Zet je iedere dag een vers bakje troost op de ouderwetse manier? Gooi dan je koffiedik dat in de filter achterblijft niet weg, maar bewaar het voor je moestuin.

Gebruik koffiedik en je planten groeien als kool

Hoe dit komt? Er zit relatief veel stikstof, fosfor en kalium in. En dat zijn net de belangrijkste bestanddelen van mest voor je moestuin. Nog een ander voordeel: het ‘stinkt’ veel minder dan koemest.

Nóg meer voordelen

Slakken houden niet van koffie, want het is een echte gifstof voor hen. Wormen daarentegen weten het goedje wél te pruimen, maar dat is net goed, want ze zorgen voor de bemesting en beluchting van de grond. Nog niet honderd procent overtuigd? Dan gooien we daar nog graag een laatste pluspunt bovenop: je planten krijgen er een mooier kleurtje door.

Een lekker kopje koffie bij aanvang van de dag en een moestuin die volop in bloeit staat, win-win!

Nog meer artikels voor groene vingers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)