Dit is waarom stof in huis jou veel geld kan kosten

Door Celine Werner

De zon schijnt in de woonkamer en je ziet hoe dat vervelende stof zich sierlijk naar de vloer begeeft. En dat terwijl je nog maar een uur geleden gepoetst hebt, frustrerend is dat! Maar waar komt al dat stof eigenlijk vandaan, en waar komt het allemaal terecht? 

Deze vragen gaven ons stof tot nadenken! De antwoorden vind je hier:

Mensen zijn stofveroorzakers

Het lijkt wel alsof al dat stof uit het niets ontstaat, maar niets is minder waar. Wanneer twee mensen bijvoorbeeld over de vloerbedekking lopen, stijgt er alweer twee milligram op. Wist je dat dit net zoveel is als wat er vrijkomt bij het roken van een halve sigaret?


giphy.com 

Stof kan je geld kosten

Een radiator waar veel stof in terechtkomt, zal maar liefst dertig procent van z’n kracht verliezen. Bijgevolg verlies je dus ook geld. Om dit te voorkomen kun je een vochtige doek hangen achter de verwarming, en een haardroger gebruiken om het vuil weg te blazen.

Planten veroorzaken géén stof

Planten verhogen de vochtigheidsgraad in de ruimte. Als de watermoleculen op de bladeren van je planten in aanraking komen met het stof dat in de lucht hangt, zal het stof zwaarder worden en op de plant blijven liggen. Maar op zich veroorzaken planten geen stof, in tegenstelling tot wat de meesten denken.

Ook je stofzuiger zelf kan een boosdoener zijn

Wanneer de stofzuigerzak vol zit of de filter wat vies oogt, doe je eigenlijk meer kwaad dan goed. Je stofzuiger goed onderhouden is dus een must!

Je televisie is een stofmagneet

Heb je al gemerkt dat er erg veel stof op je televisie zit? Wel, dat is doodnormaal. Elektrische toestellen zijn namelijk statisch geladen; echte stofmagneten zijn het. Tip: koop antistatische doekjes of een spray om een dikke laag te voorkomen.

Lang luchten = veel stof

Voortdurend je ramen openlaten om te verluchten is geen goed idee. Want als je dit vaker doet, zul je merken dat het stoflaagje op de vloer veel dikker is dan normaal. De oplossing: verlucht enkel ‘s morgens en ‘s avonds je ruimte gedurende tien minuten. Langer hoeft dat zeker niet te zijn.

Neem er 1x per week de stofzuiger bij

Stof is altijd aanwezig, dus het volledig doen verdwijnen is niet mogelijk. Als je er eenmaal per week de stofzuiger bijhaalt, ben je eigenlijk al goed bezig.


giphy.com

Bron: margriet.nl

Nog meer (s)toffe artikels:

Partner Content