© Getty Images

5 veelvoorkomende fouten bij het afstoffen

Afstoffen voelt soms aan als water naar de zee dragen. Waarom komt het toch zo snel terug? We vonden enkele tips om stof iets langer weg te houden.

‘s Maandags stof je de televisie af en een dag later spot je opnieuw een laagje vuil. Het lijkt een ondankbare job maar toch is afstoffen belangrijk. Al is het maar om onze elektrische apparaten langer in leven te houden. Stofvrij zal ons huis weliswaar nooit worden, maar met deze tips beperk je de stoflast toch.

Fouten bij het afstoffen

1. De plumeau is geen cadeau

Dit onding mag van ons in de vuilbak belanden. Het verwijdert geen stof, maar verspreidt het enkel. Gebruik liever een microvezel duster. Dit heeft dezelfde vorm als een klassieke plumeau, maar houdt het stof daadwerkelijk vast.

2. Vergeet de ventilatie niet

Ventilatie- en verluchtingsroosters worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn echte stofmagneten. Vergeet je ze te reinigen? Dan kun je ervan op aan dat het stof snel terug zal neerdwarrelen op je meubelen.

3. Droog stof is hardnekkig stof

Het lijkt iets meer werk, maar maak je stofdoek of duster altijd licht vochtig. Droog stof is immers zo moeilijk te vangen! Nat stof kun je makkelijker verwijderen.

4. Geen reinigingsspray rechtstreeks op de meubelen

Spuit altijd je reiniger op je poetsdoek of duster. Doe je dit rechtstreeks op de oppervlaktes waar je het stof wilt verwijderen, dan loop je het risico dat er zich een glad laagje zal ontwikkelen bovenop je meubels wat nog meer stof aantrekt.

5. Reinig op tijd je schoonmaakgerei

Wacht niet tot het allerlaatste nippertje om de stofzak van je stofzuiger te vervangen en de filters aan een grondige reinigingsbeurt te onderwerpen. Doe je dit niet op tijd, dan spuwt je stofzuiger het stof gewoon terug. Werk voor niets!

Deze artikels wil je vast ook even lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content