Een creatieve kerst: maak zelf een ‘hapklare’ adventskalender

Adventskalenders enkel voor kinderen? Niet als het van redactrice Lynn afhangt. Zij maakte er dit jaar speciaal eentje voor haar trouwe viervoeter Lunna.

Adventskalender voor je viervoeter

Lynn liet zich inspireren door een van de vele leuke crea-ideeën uit Libelle magazine en knutselde een adventskalender gevuld met hondensnoepjes.

Redactrice Lynn: “Mijn hondje Lunna komt uit een asiel en heeft in het verleden al heel wat meegemaakt. Daarom verwen ik haar extra hard, ook tijdens de feestdagen. Op kerstdag krijgt ze een nieuw speeltje of een smakelijk bot en om af te tellen naar dat heuglijke moment krijgt ze iedere dag een snoepje uit de adventskalender.

Je kunt gevulde adventskalenders kopen bij de dierenwinkel, maar ik wilde liever zelf aan de slag. Ik ben best trots op het eindresultaat. Voor Lunna is waarschijnlijk enkel de inhoud het belangrijkste!”

Zo maak je een adventskalender

Dit heb je nodig:

  • Resten cadeaupapier (om zelf kleine zakjes van te maken)
  • Schaar
  • Lijm (en eventueel een lijmpistool)
  • Touw
  • Tak (om de zakjes op te hangen)
  • Zwarte viltstift
  • Materiaal om te versieren: glitters, takjes van een hulst, washitape, gekleurde stiften, stickers,…
  • Hondensnoepjes

Stap 1: Maak de zakjes

Knip lange stroken van het cadeaupapier en plooi ze dubbel. Daarna knip je in elke strook enkele vierkantjes zodat je er uiteindelijk 24 in totaal hebt. Lijm daarna de zijkanten van de zakjes dicht en knip de bovenkant in een driehoekje, zodat het lijkt op een huisje. De bovenkant laat je nog open om na het versieren de zakjes te kunnen vullen.

Stap 2: Versieren

Laat hier je creativiteit helemaal de vrije loop. Plak kerststickers op de zakjes, bevestig enkele blaadjes van een hulst met behulp van een lijmpistool (opgepast, is heel warm!), maak figuurtjes met lijm en glitter of teken er op los.

Stap 3: Vul de zakjes

Het belangrijkste deel: vul de zakjes met lekkers! Kies voor kleine snoepjes zoals zachte snacks, koekjes in de vorm van een botje of stukjes gedroogd vlees. Eens de zakjes gevuld zijn, lijm je de bovenkant dicht.

Stap 4: Hang de zakjes op

Maak enkele touwtjes vast aan de tak en bevestig de zakjes met een stukje plakband aan het touw. Daarna is je adventskalender klaar om op te hangen!

Het resultaat!


Zin gekregen om er zelf een te maken? Deel dan zeker het resultaat in onze Libelle Creaclub op Facebook!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content