Getty Images

Winterpicknick? Met deze tips maak je er een succes van

Door Sara Dekens

Bij een picknick denken we meteen aan hoge temperaturen, zomerse outfits en een stralende zon. Toch is het ook in de winter heerlijk om buiten te eten, mits je de juiste voorbereidingen treft. Wat heb je nodig om van een winterpicknick een succes te maken? Dat vertellen wij je graag!

Wat heb je nodig voor een winterpicknick?

1

Stevig picknickdeken met een waterbestendige onderzijde

In de zomer kun je je eender waar neervlijen, maar in de winter voelt de grond koud aan. Is er geen picknickbank in de buurt? Dan is een groot zacht picknickdeken een must. Liefst eentje waarvan de onderzijde waterdicht is en die je makkelijk kunt schoonvegen.

 

€ 39,50. Koop het hier.

2

Isolerende thermos en food jar

Als het buiten koud is, dan zorgen een warme maaltijd en warme dranken ervoor dat je het snel warm zult krijgen. Soep, een stoofschotel of een eenvoudige pasta gaan er altijd in en kun je makkelijk warm houden in een isolerende food jar. Warme dranken neem je mee in een isolerende thermos of drinkbeker.

 

In deze food jar van het Belgische Kambukka blijft je eten maar liefst zes uur warm. Helemaal stijlvol wordt het met de bijhorende thermosbeker die je drankje vijf uur warm houdt, zonder ook maar één druppel te lekken. Het goede nieuws: in de zomer gebruik je dezelfde beker en jar om drankjes en eten heerlijk fris te houden.
Tip: Kambukka heeft ook een lijn speciaal voor kinderen.

 

€ 39,90. Koop de food jar hier. | € 34,90. Koop de thermos hier.

3

Licht en praktisch servies en bestek

Ga je picknicken, dan zeul je liefst niet te veel met je mee. Je zult blij zijn met een handige en lichte picknickset, zoals deze van Light my fire. De set bevat een deksel dat ook dienst doet als bord, een diepe kom die ook kan dienstdoen als bord, 2 snackdozen en een spork (mes, lepel en vork in één). De kit is gemaakt van bioplastic en alle onderdelen mogen in de vaatwasser.

 

€ 24,99. Koop het hier.

4

Warme kledij. Denk in laagjes!

Niets vervelender dan je gezellige picknick vroegtijdig te moeten staken omdat je het koud krijgt. Als je het lekker warm wilt hebben, kleed je je best in laagjes. Een goede baselayer, bestaande uit een longsleeve en een legging onder je gewone kledij, doet wonderen!

 

€ 54,95. Koop het hier.

 

Tip: vergeet ook je muts, sjaal en handschoenen niet!

5

Extra dekentje(s) om je warm te houden

Om je warm te houden of gewoon voor de gezelligheid, een extra dekentje meenemen is altijd een goed idee. Deze klassieke plaid gemaakt van lamswol bijvoorbeeld?

 

€ 77,48. Koop het hier.

6

Vuurtje maken?

Op sommige plekken (opgelet, informeer je goed!) mag je een vuurtje maken. Erg gezellig en fijn voor wat extra warmte, maar ook tof om eenvoudige dingen op klaar te maken. Worstjes roosteren boven het vuur, brood op een stokje, of heerlijke marshmallows als dessert maken je winterpicknick helemaal af!

 

Deze set van Light my fire biedt alles wat je nodig hebt. Met de FireSteel heb je in geen tijd hete vonken. En met de schraper maak je fijne krullen van hout die makkelijk ontbranden. Grandpa’s FireFork tenslotte is ideaal om worstjes of marshmallows te bereiden boven het vuur.

 

€ 22,95. Koop het hier.

 

Tip: je kunt best wat droog hout van thuis meenemen. Wat je in het bos kunt vinden, is misschien te nat om makkelijk een vuurtje te maken.

Extra tips voor een geslaagde winterpicknick

  • Zoek een plek waar je in de buurt makkelijk kunt parkeren. Dan hoef je niet te ver te wandelen met heel je hebben en houden. Een wandeling ervoor of erna is natuurlijk wél leuk.
  • Gaan de kinderen mee, vergeet zeker geen spelletjes mee te nemen zodat ze zich kunnen amuseren. Een simpele bal bijvoorbeeld is makkelijk, en dankzij de beweging blijven ze vanzelf lekker warm.
  • Neem voor de kinderen zeker reservekledij mee. Een ongelukje is snel gebeurd.
  • Als je eten wilt voorbereiden, houd het dan simpel. Als het koud is, heb je meestal geen zin om uitgebreid te tafelen. Denk vooral aan makkelijke, hartverwarmende gerechten en waarvoor niet te veel extra servies nodig hebt. Een dessertje kan natuurlijk wel. Dat geeft je bovendien voldoende energie om nadien nog een fijne wandeling te maken.
  • Mag je geen vuurtje maken, maar ben je toch op zoek naar extra gezelligheid? Neem dan wat waxinelichtjes mee.

NOG MEER PICKNICKTIPS VOOR JOU:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content