Een mooie dag in een slim huis!

Advertorial

Sinds we veel tijd thuis doorbrengen, is het digitale een nog groter deel van ons dagelijkse leven geworden. Maar hoe zet je de mogelijkheden ervan in voor je leven thuis, voor extra welzijn? Met een geconnecteerd huis natuurlijk!

Beter leven dankzij digitalisering: luister naar onze podcast

Stel je een huis voor waar de verlichting, muziek en rolgordijnen geconnecteerd zijn … Klinkt aanlokkelijk, toch? Probeer je in te beelden dat je leeft op het ritme van geconnecteerd licht en ontdek hoe je dag er dan zou kunnen uitzien …

8 uur: Je wekker gaat af. Je rolgordijnen gaan open voor een heerlijk zonnetje (een wit licht dat de zonsopgang nabootst, helpt je om zacht en geleidelijk wakker te worden). Ondertussen klinkt je favoriete muziek uit de luidsprekers … terwijl jij nog lekker in bed ligt. Dit is het eerste wonder van vandaag, je bent zen, uitgerust en boordevol energie. Een goed begin van de dag!

9 uur: Je gaat aan je bureau zitten. Twee jaar geleden had je nooit gedacht dat je daar zoveel tijd zou doorbrengen! Het was de juiste beslissing om slimme lampen te installeren. Met hun kleur en intensiteit, die het daglicht zo dicht mogelijk benaderen, zorgen zij voor een betere concentratie. Je bent dus helemaal klaar voor een mooie dag op het werk!

18 uur: Je werk zit erop. Eindelijk tijd om te ontspannen en aan een aperitiefje te denken … Je gaat naar de keuken, waar het licht gedempt wordt en de rolgordijnen naar beneden gaan. Er begint achtergrondmuziek te spelen. Je maakt je op voor een Italiaanse avond met jouw beroemde veggie lasagne!

21 uur: De maaltijd was gewoon perfect! Je denkt even na over hoe je de rest van de avond zult doorbrengen: eerder rustig, met een goed boek, gedempt licht en zachte muziek? Of dansen op je playlist van de jaren 2000 tegen een achtergrond van paars licht? Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete programma kiezen via je smartphone: jij bent tenslotte de baas!

Ontdek IKEA Smart Home

Met IKEA Smart Home volgt je geconnecteerde verlichting je de hele dag door: om de sfeer te veranderen, als begeleiding bij je activiteiten of gewoon om een vleugje decoratie toe te voegen aan de ruimte. De IKEA Smart Home app werkt eenvoudig: vanaf je smartphone stel je timers en stemmingen in om je huis perfect aan te passen aan jouw wensen. Bovendien bedien je handig alle verlichting via een afstandsbediening, bewegingssensor of spraaksturing! Handig toch? Ga dus snel naar IKEA.be en ontdek alles over deze functies.