Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
via Shutterstock

Raadsel opgelost: Hier zijn je vermiste sokken naartoe

Door De Redactie

Denk jij ook altijd dat je een beetje gek aan het worden bent als je weer een sok mist na de was? Goed nieuws: Het ligt niet aan jou! We hebben ontdekt waar al die sokken naartoe gaan én hoeveel je er gemiddeld mist. Het grote mysterie eindelijk opgelost!

3.267 euro aan vermiste sokken

Enkele Britse wetenschappers hebben uitgerekend hoeveel sokken we nu eigenlijk kwijt spelen in de was. Ze hebben een wiskundige formule uitgewerkt waaruit blijkt dat we elke maand gemiddeld 1,3 sokken verliezen. Op een heel leven komt dat op zo’n 1.264 verloren sokken, goed voor zo’n 3.267 euro! Da’s niet niks.

Geheime opening

Maar waar gaan die sokken dan naartoe? Vaak blijven ze gewoon in je wasmachine! Tussen de wastrommel en de binnenkant van je machine zit een kleine opening. Te klein voor grote kledingstukken maar perfect voor sokken. Bij het draaien zet je trommel een beetje uit waardoor er een kleine opening ontstaat. Als je machine dan leegloopt aan het einde worden je sokken als het ware meegesleurd.

Hoe vermijd je vermiste was? Gebruik van die fijne waszakjes voor je sokken en bh. Zo passen ze niet meer door dat rubberen gleufje en raak je ze dus niet meer kwijt!

Bron: HLN, beeld: Shutterstock

Lees ook