Verrassend: veel mensen wassen hun handdoeken verkeerd. Jij ook?

Verrassend: veel mensen wassen hun handdoeken verkeerd. Jij ook?

Niet zaliger dan een heerlijk warme zachte handdoek om je heen wikkelen na een frisse douche. Helaas blijft er na verloop van tijd maar weinig over van dat tedere gevoel, want blijkbaar wassen we onze handdoeken verkeerd. Oeps! 

Denk je er goed aan te doen door je handdoeken op hete temperaturen te wassen? Wel, daar ga je eigenlijk al de mist in. Want volgens een Amerikaanse expert is het aangeraden om ze koud te wassen zónder wasverzachter.

Handdoeken met een blijvend thermae-gevoel

Bye bye vlekken

De koude temperaturen hebben een gunstig effect op je handdoeken:

  • Het voorkomt dat ze gaan krimpen.
  • Ook de kleur zal langer mooi blijven.
  • En vlekken verdwijnen veel sneller.

En nogmaals: geen wasverzachter gebruiken! Want hierdoor zal de stof veel minder soepel worden.

Droogkast

Uiteraard mag je je handdoeken wel in een droogkast steken, maar hou er rekening mee dat je dit niet te lang doet. Haal ze al uit de droger, net voor ze volledig droog zijn, en hang ze nog even aan een waslijn. Want enkel zo zijn ze op hun best!

Nog een kleine tip: giet voor het wassen een scheut azijn in het bakje voor de wasverzachter. Azijn ontvet, ontkalkt en lost zeepresten op, met een heerlijk donzig stofje als resultaat.

Bron: libelle.nl

Ook over de was & de plas:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)