Azalea: kleurrijke kamerplant-klassieker

Azalea: kleurrijke kamerplant-klassieker
@Getty Images

Azalea’s blijven prachtige bloemen én geven meteen kleur in en rond je huis. Een tijdloze klassieker! De azalea past zich snel aan in huis, op voorwaarde dat je met deze drie dingen rekening houdt.

3x zo verzorg je een azalea

1. Genoeg licht

Azalea’s staan niet graag in een donker hoekje maar wel in het (indirecte) licht. Zet ze lekker fris, dan bloeien ze langer. En hoewel ze er niet heel gevoelig aan zijn, is het nooit een goed idee de kamerplant vlak bij de verwarming te zetten.

azalea
@iVerde

2. Niet te veel water

Azalea’s houden niet van natte voeten, dus geef ze niet te veel water. Het schoteltje onder de pot mag dus niet onder water staan. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil? Prima zo! Tijdens de bloei kunnen ze wel iets meer vocht gebruiken.

3. Zelf stekken is moeilijk

Laat het stekken van azalea’s beter over aan de professionals. Ze zelf vermeerderen is geen makkelijke opgave, want enkel perfect licht, de ideale temperatuur en specifieke plantenvoeding geven kans op succes.

azalea
@iVerde

Voor de rest vragen azalea’s weinig verzorging en bloeien ze weken aan een stuk!

Azalea’s en huisdieren

Ben je een honden- of kattenbaasje? Let dan toch even op. De bloem en het blad van de azalea zijn giftig. Als dieren van de azalea eten, kunnen ze ziek worden. Zet de azalea’s dus buiten hun bereik.

Koop een plantje en help de strijd tegen kanker een handje

Een azalea bestellen? Dat kan tussen 1 en 20 september!

Genieten van deze kleurrijke blikvanger in huis en tegelijk het goede doel steunen? Da’s een dubbele win, én zo geklaard dankzij het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker dat er dit jaar – door corona – een beetje anders uitziet.

Dit jaar dus geen azaleaverkoop aan de ingang van de supermarkt of op de eigen drempel, maar veilig van achter je scherm! Voor het eerst in vijfentwintig jaar worden de vermaarde azalea’s van Kom op tegen Kanker enkel online verkocht. Maar nog steeds met de sterke boodschap: koop (online) een plantje en help een handje in de strijd tegen kanker!

Zo bestel je online een plantje:

  1. Surf naar de webshop van Kom op tegen Kanker,
  2. Een plantje voor jezelf, voor een dierbare of om weg te schenken aan de zorghelden?  Maak je keuze uit de opties.
  3. Plaats je plantje in de winkelmand en voltooi je bestelling.

Bestel hier een plantje en steun de strijd tegen kanker!

 

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)