Azalea: kleurrijke kamerplant-klassieker

Azalea: kleurrijke kamerplant-klassieker
@Getty Images

Azalea’s zijn prachtige bloemen die meteen kleur geven in huis of buiten. Ze zijn misschien niet nieuwste trend, maar blijven wel een tijdloze klassieker! 

De azalea voelt zich snel op haar gemak op bijna elke plek in huis. Je moet maar met drie dingen rekening houden:

1. Genoeg licht

Azalea’s staan niet graag in een donker hoekje maar wel in het (indirecte) licht. Zet ze lekker fris, dan bloeien ze langer. En hoewel ze er niet heel gevoelig aan zijn, is het nooit een goed idee de kamerplant vlak bij de verwarming te zetten.

azalea
@iVerde

2. Niet te veel water

Azalea’s houden niet van natte voeten, dus geef ze niet te veel water zodat het schoteltje onder de pot niet onder komt te staan. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil? Prima zo! Tijdens de bloei kunnen ze wel iets meer vocht gebruiken.

3. Zelf stekken is moeilijk

Laat het stekken van azalea’s beter over aan de professionals. Ze zelf vermeerderen is geen makkelijke opgave want enkel perfect licht, de ideale temperatuur en specifieke plantenvoeding geven kans op succes.

azalea
@iVerde

Voor de rest vragen azalea’s weinig verzorging en bloeien ze weken aan een stuk! Zoek dus maar gauw een opvallend plekje in huis en geniet volop van deze kleurrijke blikvanger.

Azalea’s en huisdieren

Ben je een honden- of kattenbaasje? Let dan toch even op. De bloem en het blad van de azalea is zijn giftig. Als dieren van de azalea eten, kunnen ze ziek worden. Zet de azalea’s dus buiten hun bereik.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)