Wat is een Secret Santa?

Wat is een Secret Santa?

Heb je er al van gehoord? Secret Santa. Dé manier om op een originele manier kerst- of nieuwjaarscadeautjes uit te delen. Hoe gaat dat in z’n werk en waar moet je op letten?

Secret Santa in een notendop

Cadeautjes uitdelen volgens ‘Secret Santa’ wil zeggen dat je een naam trekt en dan een cadeautje koopt voor de persoon op het briefje. Of je kunt ook afspreken dat ieder een cadeau koopt, een vrij algemeen cadeautje. En dan speel je een spel om uiteindelijk te zien wie van wie een cadeau krijgt. Op die manier moet iedereen (in je familie, vriendenkring, of op het werk) een geschenk kopen en weet je ook niet van wie jij net iets krijgt. Spannend én heel erg fijn. Maar hou wel enkele aandachtspunten in het achterhoofd.

Spreek een budget af

Van vooraf is het belangrijk om een duidelijk budget af te bakenen. Zo loop je niet het risico dat iemand een veel duurder cadeau aankoopt en hoeft er geen discussie te zijn.

Serieus of grappig?

Niets zo vervelend als een grappig cadeau voor iemand kopen, terwijl jij een weldoordacht mooi cadeautje krijgt. Je legt dus maar best onmiddellijk vast of jullie gaan voor ludieke geschenkjes of een mooi uitgedacht cadeau.

Maak lijstjes op

Vind je het moeilijk om een cadeautje uit te zoeken dat echt op het lijf geschreven is van de ontvanger? Dan kunnen jullie lijstjes opmaken met de dingen die jullie echt willen. Toegegeven, de verrassing is dan niet zo groot, maar het helpt wel om het juiste cadeau uit te zoeken.

Persoonlijke toets

Ok, je hebt je cadeau gekocht, dat is mooi. Maar een cadeau is nog zo fijn om te krijgen als er een persoonlijke boodschap of toets aan het geschenk hangt. Een simpel briefje of iets dat jullie vriendschap symboliseert.

En verder… hoef je alleen maar te genieten van de hartverwarmende kerstsfeer.

Bron: Huffington Post, CTV News – Beeld: Getty Images

Nog meer kerstgekte:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)