Hou je huisdier koel met deze verfrissende snacks!

Tijdens de zomer hebben niet alleen wij maar ook onze diertjes al eens nood aan verfrissing. Maar een lekker ijsje is helemaal niet goed voor je hond of kat. Deze ijsjes zijn speciaal voor je diertje en zorgen ervoor dat het toch een paar graden daalt onder die dikke vacht!

Als het warm is, eten we graag een ijsje. Veel baasjes geven dan ook een beetje ijs aan hun huisdier, maar dat mag je dus écht niet doen. Dieren kunnen niet alles eten dat wij eten, soms worden ze er zelfs erg ziek van. Deze snackjes kunnen geen kwaad en koelen je huisdiertje toch af bij warm weer.

Maak zelf hondenijsjes

Waarschijnlijk denk je nu aan van die verschrikkelijke vleessmaken, bah. Maar nee hoor, geen stress. Normaal ijs bevat te veel suiker waardoor de spijsvertering van je hond moeilijk gaat doen. Niet leuk voor hem, nog minder leuk voor jou.. Deze hondenijsjes kun je makkelijk zelf thuis maken.

Yoghurtijsje

Dit heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 250 cl basic witte yoghurt (ongezoet)
  • 1 tl pindakaas

Mix alles in een blender, doe het in vormpjes en zet in de diepvries. Als je de ijsjes aan je hond geeft, let er dan wel op dat je ze even uit de vriezer haalt voor ze te geven. Bevroren ijs is niet zo goed voor je hond, dus let erop dat ze niet volledig bevroren zijn. Hou je viervoeter ook in het oog terwijl hij alles opsmult. Succes? Vervang de pindakaas eens met stukjes wortel of appel. Hmm!

Waterijsje

Dit heb je nodig:

  • 1 watermeloen

Snij de watermeloen in stukjes en steek hem in de vriezer. Supersimpel en lekker! En ook een perfect gezond waterijsje voor jou! Opnieuw even wat laten opwarmen voor je het aan je diertje geeft.

Frisse fruitpap

Dit heb je nodig:

  • 1 potje fruitvoeding voor baby’s

In babyvoeding zitten altijd heel weinig bewaarmiddelen en suiker. Dat maakt het een ideale snack voor je huisdier. Vries ze in of zet ze gewoon goed koud in de ijskast. Je kunt ook andere babyvoeding dan fruitpap proberen, bv. iets met kip of vlees en aardappelen. Maar lees altijd goed de ingrediëntenlijst. Als er ajuin inzit, is het een no go. Hondjes kunnen daar niet tegen.

Vul zijn favoriete speeltje

Misschien is het deze zomer ook eens tijd voor een nieuw speeltje, eentje dat je kunt vullen met wat lekkers.Zoiets als dit kauwspeeltje heeft een opening in het midden, zo kun je er eten insteken. Zeker voor deze hondenijsjes is zo’n kauwspeeltje een goede keuze. Want waarom is ijs zo slecht voor je hond? Omdat het te koud is en hij er hoofdpijn van kan krijgen én omdat hij er zijn tanden op kapot bijt. Door het ijsje in het speeltje in te vriezen, moet hij het trager opeten. Zo heeft hij geen last van een brainfreeze of kapotte tanden én is hij er langer zoet mee!

Let wel! Ijsjes zijn geen maaltijd, het zijn kleine snackjes. Te veel is ook ongezond voor je huisdier!

Bron: thesprucepets.com, beeld: Shutterstock, Pinterest

Lees ook

Partner Content