Opgelet: dit is waarom je jouw hond nooit een ijs(blok)je mag geven!

Door Celine Werner

Nu de temperaturen opnieuw wat stijgen, durven we weer weg te dromen over zonovergoten stranden met het daarbijbehorende ijsje. Groot gelijk dat je jezelf dan eens op deze welverdiende lekkernij trakteert. Maar die ijspret met je hond delen is dan weer géén goed idee. 

En ja we begrijpen het, je bedoelt het goed, maar gezond voor je viervoeter is het niet.

Daarom mag jouw hond nooit een ijs(blok)je eten

Tong

Een hond kent z’n grenzen minder dan een mens. Bij het zien van een ijsje zal die dan ook als een gek op de lekkernij afgaan. Soms is die zelfs zo snel dat het ijsje nog té koud is, waardoor z’n tong blijft vastzitten. Zijn reactie is dan meestal om er zich meteen van los te trekken, met pijnlijke wondjes tot gevolg. Daarnaast kunnen de organen ook een flinke optater krijgen, in het ergste geval kan hij zelfs in shock raken.

Maag

Maaglast en diarree zijn ook mogelijke consequenties. En op zich lijkt dit wel onschuldig, maar bij warmere temperaturen kan dit extra vochtverlies betekenen, en kan dit zelfs een fatale afloop hebben.

Brainfreeze

Een brainfreeze heeft geen ernstige gevolgen, maar is gewoon totaal geen aangenaam gevoel, voor zowel jou als de viervoeter.

Tanden

Dat een ijsblokje hard is weten we natuurlijk, maar dat beseffen Max, Pluisje of Lucky niet. Het ijs kan soms zo hard zijn dat hun tandjes afbreken.

Dus, hoe goed je intenties ook zijn, het is beter om je hond geen ijs(blokje) te geven. Sterk zijn en niet voor z’n smekende oogjes bezwijken is de boodschap!

Bron: libelle.nl

Ook over dieren:

Partner Content