Ikea catalogus 2010 komt er aan

Door De Redactie
Hij is iets later dan anders, maar tussen 5 en 12 september valt de nieuwe Ikea catalogus in de Belgische brievenbussen! De 59ste catalogus draagt als thema 'Nieuwe verlaagde prijs'. De lancering van het leukste meubelboek gaat dit jaar gepaard met een grootse marketingcampagne; echte fans halen hun boek al veel vroeger in huis en kunnen tal van leuke prijzen winnen!

Wist je dat…

  • de IKEA catalogus op 198 miljoen exemplaren gedrukt wordt, in 28 talen en 54 edities. Hij wordt door meer dan 400 miljoen mensen in 38 landen en regio’s gelezen!
  • er in België en Luxemburg in totaal 3.700.000 exemplaren van het leuke meubelboek verspreid worden? Hiermee bereikt IKEA 80% van de Belgische en Luxemburgse huishoudens.
  • hij al sinds 1951 elk jaar de meest verspreidde commerciele publicatie ter wereld is?
  • het boek, naar analogie met de IKEA visie, tamelijk groen is? Voor elke gekapte boom die gebruik werd voor het boek, worden 2 tot 4 nieuwe bomen gepland.
  • De productie van de IKEA catalogus ongeveer 12 maanden voor de verschijning begint? Tussen oktober en maart bouwt een uitgebreid team van timmerlui en interieurontwerpers een tweehonderdtal interieurs in de 8000 m2 grote fotostudio. Die interieurs worden door 13 fulltime fotografen gefotografeerd. Uiteindelijk komen zo’n 4000 foto’s in de IKEA catalogus terecht!

Een beter dagelijks leven

In de catalogus van 2010 werden een hele reeks producten blijvend in prijs verlaagd. Lage prijzen zijn sowieso de hoeksteen van de visie van Ikea. De Zweeds meubelgigant slaagt er in om zijn prijzen te verlagen door permanente inspanningen bij de ontwikkeling en de productie van de artikelen.

Vroege catalogus voor échte fans
De lancering van de nieuwe catalogus gaat dit jaar gepaard met een grote campagne die op 2 september een heus hoogtepunt beleeft. Dan zal de catalogus opduiken in 6 steden. Echte Ikea-fans kunnen de catalogus in première in huis halen. Bovendien is de eerste reeks catalogussen voorzien van een uniek wedstrijdnummer waarmee je kans maakt om heel speciale prijzen te winnen.
Voor meer informatie surf naar ikeacatalogus.be.

Partner Content