Je huis opfleuren doe je met deze bloemen en planten

Door Celine Werner

Hoe je je interieur in één, twee, drie kunt aankleden? Met bloemen en planten natuurlijk! Heel wat van deze groene vrienden, zuiveren trouwens ook de lucht. Mooi, hip én functioneel. 

Plan dus een bezoekje aan je favoriete planten- en bloemenwinkel (tenzij je keuze zat hebt in eigen tuin), en eens je thuis bent, tover je je gezellige woning in nog geen 20 minuten om tot een nog knusser stulpje.

Dé bloemen en planten voor deze lente

Hieronder een overzichtje van de trends voor deze lente, met enkele tips en tricks voor het onderhoud!

Maart

Maart, de maand van de voorjaarsbrengers of bolplanten, zullen een mooi palet aan kleur geven in je huiskamer. Narcissen, de Muscari, tulpen of Fritellaria, zijn daar een paar fleurige voorbeelden van. Wil je een maximaal effect? Combineer dan zeker een hoeveelheid bollen in één pot, die je best voldoende water geeft. Probeer ook genoeg licht te voorzien, maar let er tegelijk op dat de pot niet uitdroogt.

bloemen en planten

April

Dé plant van de maand april moet toch wel de hortensia zijn. Je bent het misschien gewoon om deze buiten te bewonderen, maar ook in je woning staat die in al z’n glorie te glunderen. Bovendien is het niet alleen een streling voor het oog met al die kleuren, maar ook voor je neus, dankzij de aangename geur van de plant.

bloemen en planten

Mei

In mei mag je stilaan beginnen wegdromen van de warme maanden die voor de deur staan, en voel je je hierdoor steeds meer in vakantiesfeer en zenmodus. Dat de Bonsai-boompjes het van het zijn tijdens deze maand is dus geen verrassing. Ook de Dracaena bamboo is een kamerplant die in mei op zijn mooist is. In China is dit trouwens een geluksbrenger.

bloemen en planten

Juni

In juni mag de potchrysant niet ontbreken. Deze plant kan wel acht weken bloeien, en voelt zich in zijn nopjes in een lichte koele plaats, met aarde waarin hij altijd een beetje vochtig blijft. Uitgebloeide bloemetjes kun je het best regelmatig wegknippen. Daardoor krijgen nieuwe bloemen des te meer energie.

bloemen en planten

Bron: mamaschrijft.nl

Meer opruimtips:

Partner Content