Close-up of a woman hands is holding basket laundry for ironing; Shutterstock ID 323533106; Title: Libelle online: zo wordt opruimen wel een pretje

Met deze tips wordt opruimen een pretje

Door Rani Merckx

Een mooi, opgeruimd huis zonder er al te veel moeite voor te doen: dat wil toch iedereen? Dankzij deze opbergideeën wordt opruimen stukken leuker. Ja, echt waar! En met deze opbergideeën heb je zo de smaak te pakken.

Een nieuw seizoen, een nieuwe wind in huis. Zonnecrème kan terug de kast in en luchtige kledingstukken en badpakken schuif je een plaatsje naar achteren. Je hoeft heus geen bergen te verzetten om te kunnen genieten van een proper, net huis waar toch in geleefd wordt. Misschien heb je aan deze opbergruimten nog niet gedacht.

Denk ‘out of the box’

Organizing-Ideas-using-Shoeboxes_thumb

Kosteloos materiaal zoals schoendozen zijn ideaal van formaat om allerlei kleine frutsels, naaimateriaal of oude foto’s in op te bergen. Nog even pimpen met krantenpapier of landkaartpatronen, en je hebt een leuke opberger die gegarandeerd de aandacht trekt.

Bron: ©inmyownstyle.com via Pinterest

Mooi opgestapeld

opberger

Wist je dat een authentieke kist zowel als opberger als nachtkastje of bijzettafel kan fungeren? Er gaat veel in en het ziet er daarnaast nog mooi uit. En wat dacht je van een stapel kisten? De onderste gebruik je bijvoorbeeld voor spullen die je pas nodig hebt in een volgend seizoen. Overtuigd? Je kunt er vast wel leuke op de kop tikken op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel. Wij zijn fan!

Bron: © Rue magazine via Pinterest

Gezellig hoekje

5f7e8353cbc46e57ec5e33fcaf2a2e15

Heb jij een ‘verloren’ hoek in huis waarvan je niet weet hoe op te vullen? Bevestig er enkele houten schappen. Zo kun je er je servies, souvenirs of andere leuke hebbedingen opzetten. Ook leuk: plaats onder de schappen een poef of zetel. Een eigen plekje voor jezelf is zo gefikst!

Bron: © Apartement Therapy via Pinterest

Met naald en draad

3ad65bbc336dd650001ee87dda02c7d4

Vanaf nu bewaar je je linnengoed in een zelfgehaakte zak in de slaap- of badkamer. Functioneel en het geeft je ruimte extra sfeer!

Bron: © Libelle Living via Pinterest

Juwelen zonder vervelende knopen

f2e6b177e73d53f4590b3f4eb0c2570b

Geen kettingen meer die in elkaar verstikken dankzij dit zelfgemaakte rekje. Met wat hout en haakjes knutsel je het zo in elkaar.

Bron: © Ashley Nettercot via Pinterest

Opgeruimd staat netjes

5ff791e3361d8c6526084f8863bf2f55

Nog wat ruimte over op je kleerkast? Plaats enkele manden op de kast en gebruik ze voor spullen die je niet zoveel nodig hebt. Denk aan kerstversiering, rapporten van de kids en zo veel meer.

Bron: © Apartement Therapy via Pinterest

Dit wil je vast ook even lezen:

Partner Content