Dit is dé kamerplant van 2019

Door Jolien Thieleman

Leuke planten in huis fleuren je interieur op en zorgen voor meer zuurstof in de ruimte. Terwijl de pannenkoekenplant furore maakte in 2018, zetten planten- en interieurkenners dit jaar volop de avocadoplant in huis!

En extra mooi meegenomen: hij is lief voor je budget, want je kunt ‘m zelf kweken.

De avocadoplant

Met de pit van een avocado kun je een prachtige, sierlijke plant laten groeien. Om echte avocado’s te kunnen plukken, moet je wel wat geduld hebben: pas na zeven jaar beginnen ze te groeien. Maar tot dan heb je wel een leuke plant in je huis!

https://www.instagram.com/p/BtuXAh5owJP/

Zo kweek je een avocadoplant

Heb je een avocado liggen die klaar is om op te eten? Gooi de pit dan zeker niet weg. Verder heb je een eenvoudig waterglas en enkele tandenstokers nodig.

  1. Als je de avocado opensnijdt, let er dan op dat je de pit niet beschadigt. Is er een sneetje in, dan zal hij niet goed kunnen groeien.
  2. Maak de pit schoon en prik er tandenstokers door, zodat je 3 of 4 uitstekende stokjes hebt. Je kunt ook 4 tandenstokers gebruiken.
  3. Leg de pit met de stokjes op het glas. Vul het glas tot de pit 2 centimeter onder water staat.
  4. Zet de pit op een warme, zonnige plek en ververs het water regelmatig. Zorg er altijd voor dat de pit 2 centimeter onder water staat. Na 2-3 weken zal de pit openbarsten en zullen er wortels uit beginnen groeien.
  5. Wanneer de wortels 5-10 centimeter lang zijn, is het tijd om de pit te planten. Kies voor een ruime pot (eentje met een doorsnede van minstens 15 centimeter), voeg er verse potgrond aan toe en geef de plant regelmatig water. Niet te veel, want je wil ook niet dat de plant begint te rotten.
  6. Na een tijdje groeien er prachtige bladeren aan!

https://www.instagram.com/p/BrnFF7pHto4/

Lekker, zo’n avocado!

Ligt er een avocado in je koelkast? Laat je inspireren door deze heerlijke recepten van Libelle Lekker!

Bron: Purewow – Beeld: iStock

Ook leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

2.7.0.0

Partner Content