© Getty Images

Kauwgom verwijderen uit je kleren: snel gefikst!

Door De Redactie

Je hebt het vast wel al eens meegemaakt: een kauwgom die aan je broek blijft kleven. Erg vervelend! Geen nood, want dankzij deze snelle tips wordt kauwgom verwijderen kinderspel.

1. Leg de stof in een plastic zak in de diepvries

Vouw ze zo op, dat de kauwgom aan de buitenkant zit. Zorg ervoor dat die niet vastplakt aan de plastic zak. Haal de zak na twee tot drie uur uit de diepvries en schraap de kauwgom, die nu heel hard geworden is, weg met een vrij bot mesje.

2. Leg je broek of t-shirt in een kom heet water

Na een aantal minuten zou de kauwgom los moeten komen. Eventueel kun je een bot tafelmes gebruiken om de kauwgom te verwijderen. Je kunt de kauwgom ook stomen boven kokend water. Controleer dan eerst even of de stof tegen hoge temperaturen kan.

3. Strijk de kauwgom los met behulp van een stuk karton

Leg het karton op de strijkplank en leg daarna het kledingstuk met de kauwgomvlek op het karton. Zet je strijkijzer middelwarm en strijk een aantal keer over het kledingstuk. De kauwgom zou nadien uit het kledingstuk moeten trekken. Zie je nog een plek waar de kauwgom zat? Ga er dan over met wat aceton of stickerverwijderaar.

Andere vlekken? Lees dan zeker nog deze handige tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content