Hardnekkige vlekken? Gebruik eens tandpasta!

Hardnekkige vlekken? Gebruik eens tandpasta!
Brushing teeth

In tandpasta zitten een aantal bestanddelen die bacteriën doden en onschadelijk maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je het ook kunt gebruiken om vlekken te verwijderen en dingen mee schoon te maken.

Wat kun je schoonmaken met tandpasta?

Sportschoenen en sneakers met een witte rand/zool: Is de witte zool van je sportschoen zwart geworden en krijg je het niet proper met helder water? Doe dan een klein beetje tandpasta op een tandenborstel en wrijf ermee over je witte zool. Je zult zien dat je zool opnieuw wit wordt. Veeg na afloop de restjes pasta weg met een vochtig doekje.

Zilverwerk: Zilveren juwelen en bestek kun je makkelijk schoonmaken met tandpasta. Doe wat op een stofdoek en wrijf ermee over je zilverwerk. Spoel het af met warm water en droog het daarna af met een propere keukenhanddoek.

Kranen: Heb je last van kalkaanslag op de kraan van je douche of afwasbak? Neem een zeemvel en doe er een klein beetje tandpasta op. Wrijf over de vlekken tot wanneer je merkt dat je kranen weer blinken.

Strijkijzer: Wanneer je een strijkijzer vaak gebruikt, wordt de onderkant na verloop tijd van tijd erg vuil. Hierdoor krijg je soms vlekken op je kledij. Dat kun je gelukkig vermijden met tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een zeemvel en wrijf ermee over de onderkant van je strijkijzer. Doe de restjes er niet onmiddellijk af, maar laat ze een paar minuutjes intrekken. Maak je strijkijzer daarna droog met een propere keukenhanddoek.

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)