Zo geef je kindertekeningen een vaste plaats in huis!

Zo geef je kindertekeningen een vaste plaats in huis!

 

Smijt die leuke knutsel- en tekencreaties van je kinderen niet zomaar weg. Met wat washitape, wasspelden, klemborden en kaders kun je ze op een originele manier verwerken in je interieur en worden ze dé blikvangers in huis!

Wat doen met kindertekeningen?

Je hoeft niet alles bij te houden, dat wordt al snel een hele stapel aan kunstwerkjes en tekeningen. Wil je toch enkele tekeningen vervangen of zelfs weggooien? Betrek er dan zeker je kind bij en laat hem of haar kiezen welke eventueel weg mogen. Leuk is om een selectie te maken uit de verschillende levensfases van je kind. Zo kunnen ze er later eventueel zelf doorbladeren. Nostalgie ten top!

Kindertekeningen
©100layercake via Pinterest

Washitape fotolijst

Een eenvoudig idee, maar eentje met veel effect: hang je tekeningen of creaties op, met voldoende witruimte ertussen, op je witte muur. Beplak de randen met washitape, zo lijken het net fotolijstjes. Een speels effect krijg je met verschillende soorten washitape. Hebben alle tekeningen een ander formaat? Dan kun je ze gemakkelijk vooraf inscannen en uitprinten.

 

Kindertekeningen
©WhiteHouseBlackshutters via Pinterest

Koperen klemborden

Maak verschillende houten klemborden vast aan je muur. Kies de mooiste of leukste tekeningen uit en hang ze aan de klemborden. Je fleurt er in een mum van tijd je keuken en zelfs je woon- of slaapkamer mee op!

 

Kindertekeningen
©TheDiyMommy via Pinterest

Kleurrijke kaders

Een leuk idee voor de kinderkamer: ga op zoek naar vijf à zes kaders. Deze mogen een andere vorm hebben. Verf of spuit ze allemaal in dezelfde kleur. Geef de kaders een plaats aan de muur en plak er de tekening in of gebruik haakjes.

 

Kindertekeningen
©Paisleepress via Pinterest

Nostalgisch teken- en fotoboek

Vind je die stapel aan tekeningen en kunstwerken aan de muur toch wat te veel van het goede? Neem van alle tekeningen een foto en maak er een fotoboek van. Ideaal om alle levensfasen van je kind in beeld te brengen én het gaat jaren mee!

 

Kindertekeningen
©DesignImprovised via Pinterest

Wall of Fame met wasknijpers

Hang de kindertekeningen op met ‘n koord en kleurrijke wasknijpers. Zo krijgt je kind zijn eigen Wall of Fame waar het trots naar kan kijken.

Kindertekeningen
©HouseofTurquoise via Pinterest

Tekeningen met niveau

Dé oplossing voor de (saaie) witte muur aan je trap: bekleed het met de kindertekeningen in witte kaders. Hebben ze een ander formaat? Dan kun je ze gemakkelijk vooraf inscannen en uitprinten. De trap oplopen zal nu wat meer tijd in beslag nemen.

Doe je mee met onze Happy Home Challenge? Samen maken we ons huis in 21 dagen helemaal lentefris. Klik hier om je in te schrijven en ontvang onze gratis Happy Home kalender om je op weg te helpen.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)