Dé top 10 liedjes die poetsen leuker maken

Dé top 10 liedjes die poetsen leuker maken
Getty Images

Poetsen, niet meteen het leukste huishoudelijke klusje. Maar voor iedereen hebben we één tip: muziek. Dit zijn de 10 beste nummers om je met meer plezier aan het stofzuigen of schrobben te krijgen.

Muziek als motivator

Doen alsof je stofzuiger een microfoon is of misschien zelfs een danspartner: waagde jij je er al aan? Of luidkeels meezingen met de nieuwste hit terwijl je de ramen lapt? Terwijl de ene zweert bij een echte meezinger, zal de andere een stevige beat nodig hebben om z’n gedachten te verzetten tijdens het harde werk. Welk genre jouw voorkeur geniet, maakt helemaal niets uit. Muziek motiveert, dus zing en dans dat het een lieve lust is en het huishouden is zo gedaan.

Liedjes die het poetsen leuker maken

De streamingdienst Spotify is tegenwoordig dé manier om je favoriete nummers te beluisteren. Je kunt namelijk voor elke activiteit of stemming een aparte playlist aanmaken. Wat rustgevende klanken voor je yoga-uurtje, opzwepende beats als je gaat joggen, rustige pianomuziek die je helpt te concentreren tijdens het werk en een speciale playlist voor ons minst favoriete klusje: schoonmaken.

Je bent trouwens niet de enige die dit doet. Compare The Market onderzocht 348 playlists met maar liefst 50.000 songs. Aan de hand hiervan stelden ze een top 10 samen van de meest populaire poetsliedjes. Heb je zelf nog geen poetsmuziek-playlist en sta je te popelen om er een samen te stellen? Begin dan met deze 10 toppers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Blijkbaar werkt een mix van recente hits en klassiekers het best om die huishoudelijke taken tot een goed einde te brengen. Ook Ed Sheeran blijkt een trouwe metgezel als het op schoonmaken aankomt. Welke muziek mag er volgens jou niet ontbreken in de ultieme poetsmuziek-playlist?

Tekst: Sara Dekens

Nog meer tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)