Vaarwel IJsheiligen, de zomer komt eraan!

IJsheiligen

Hou jij van het zonnetje en bloemen in volle bloei? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de IJsheiligen loopt op z’n einde. Dat betekent dat het vanaf maandag 15 mei niet meer zal vriezen ‘s nachts. Ook als je groene vingers hebt, is dit goed nieuws, planten maar!

Geen vorst meer!

Je bent ze waarschijnlijk al tegengekomen in de scheurkalender van De Druivelaar: de IJsheiligen. Maar weet je ook wat ze ons willen vertellen? Vanaf 15 mei vriest het niet meer ‘s nachts! Laat die zwoele zomeravonden dus maar komen.

De IJsheiligen vieren we op 11, 12, 13 en 14 mei. In die tijd staan de gewassen in volle bloei, een vorstnacht kan dan veel schade aanrichten. Daarom mag je pas na IJsheiligen beginnen met je dahlia’s, begonia’s, geraniums of petunia’s te planten. Ook in de moestuin wacht je best tot vandaag om bepaalde groenten en kruiden in volle grond te stoppen.

Vanaf nu staat er dus geen rem meer op!

Lees ook:

 

Vorig artikel
Weetjes voor de moestuin in mei
Volgend artikel
Bescherm je kinderen tegen de lentezon: tips van de huidarts

Knotsgekke zeedieren en attracties in Boudewijn Seapark

Het zomerseizoen is officieel begonnen bij Boudewijn Seapark! Maak je dus op om een onvergetelijke dag met je familie te beleven. Spectaculaire shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen en spannende attracties staan je op te wachten.

€17.60 €22.00