Gespot: milieuvriendelijke opzetstukjes voor je elektrische tandenborstel

Gespot: milieuvriendelijke opzetstukjes voor je elektrische tandenborstel
Getty Images

Poets jij liefst elektrisch, maar vind je het erg om telkens opnieuw de plastic opzetstukjes in de vuilnisbak te gooien? Wie op zoek is naar een duurzamer alternatief zal blij zijn met deze milieuvriendelijke varianten.

Milieuvriendelijke opzetstukjes

Duurzame bamboe tandenborstels kenden we al, maar voor wie liever elektrisch poetst, was er tot voor kort weinig keuze. Gelukkig zijn er nu ook milieuvriendelijke alternatieven voor de plastic opzetstukjes.

Elektrisch poetsen heeft uiteraard een grotere ecologische voetafdruk dan manueel poetsen met een bamboe tandenborstel, maar er zijn ook voordelen aan verbonden. Door te kiezen voor duurzamere opzetborsteltjes zet je ook al een stap in de goede richting.

1 Humble Brush opzetstukjes (4-pack)

Deze opzetstukjes zijn gemaakt van bamboe, het snelst groeiend materiaal op aarde. De borstelhaartjes bestaan uit BPA-vrij nylon.

 

De opzetborstels zijn geschikt voor de Philips Sonicare-lijn.

 

Humble Brush opzetstukjes (Leven zonder afval, € 24,99)

2 TIOMATIK opzetborstels van bioplastic (2-pack)

Deze borstelkopjes zijn gemaakt van duurzame grondstoffen. Het opzetstukje zelf is gemaakt van recycleerbare bioplastic en de borstelhaartjes van hernieuwbare grondstoffen op basis van castorolie.

 

De opzetborstels zijn compatibel met de meeste gangbare elektrische tandenborstels (Per,
Trizone, ProfessionalCare®, ProfessionalCare®, Slimme serie, Healthy Clean®, Vitality®, Pro-Health®, Oral-B Triumph®, AdvancePower)

 

Tiomatik opzetstukjes (Ecco Verde, € 7,90)

3 Bamboo opzetborstels (4-pack)

Biologisch afbreekbare opzetborstels van snelgroeiend bamboe. De haartjes zijn van hoogwaardig en BPA-vrij nylon.

 

De opzetborstels zijn geschikt voor Philips Sonicare (DiamondClean Series, ExpertClean Series, FlexCare Series, ProtectiveClean Series, Plaque control Series, Gum health Series, HealthyWhite EasyClean Series)

 

Bamboo opzetstukjes (J&W Sustainable Products, € 12,95)

4 LiveCoco recycleerbare opzetborstels (2-pack)

LiveCoco heeft deze borsteltjes van zwart plastic ontwikkeld. Nog steeds plastic, klopt, maar een speciaal soort dat een stuk eenvoudiger te recycleren is. Bovendien werken ze met hun eigen closed-loop recyclagesysteem. Het is de bedoeling dat je je gebruikte borsteltjes opnieuw naar hen opstuurt, zodat ze er nieuwe opzetstukjes van kunnen maken.

 

De opzetborstels zijn compatibel met de reguliere Oral-B elektrische tandenborstels  met een ronde borstelkop, behalve iO versies.

 

LiveCoco opzetborstels (Ecomondo, € 11,49 – € 12,95)

Nog meer weten over tandenpoetsen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)