Op zoek naar zaden, knollen of stekjes? Hier moet je zijn!

 

Ben je al even op zoek naar zaad van een bepaalde sierplant, kruid of groente? Waag dan zeker je kans op deze twee plaatsen.

Ruilen en ontdekken

• De zadenruilbeurs, Reclaim the seeds, bestaat al enkele jaren in Nederland, en komt nu, dankzij de inspanningen van Velt, voor de tweede keer naar Vlaanderen. Je kunt er niet alleen zaden, maar ook knollen of stekjes ruilen of weggeven, en steekt er bovendien heel wat op over de praktijk en het belang van het winnen van zaden.

Reclaim the seeds, zaterdag 4 februari van 10u tot 17u, Broederscholen Hiëronymus vzw, Weverstraat 23, 9100 Sint-Niklaas

Welke standhouders er zullen zijn en hoe het dagprogramma eruit ziet, lees je hier.

Naar de bibliotheek!

• In Antwerpen openen de zadenbibs opnieuw hun deuren na het winterseizoen. Op vijf plaatsen – Ecohuis Antwerpen, bibliotheken De Poort en De Vertellerij (Berchem), bib Driehoek (Ekeren) en bib Bist (Wilrijk)  – kun je zaden ontlenen. Ontlenen is hier het juiste woord, want het is de bedoeling dat je van de planten die je uit de zaden opkweekt, ook zelf de zaden leert oogsten. Die bezorg je dan terug aan de bibliotheek, net zoals je met boeken doet.

Tijdens de openingsdag op zaterdag 25 februari is er een ruim aanbod van infosessies, lezingen en workshops rond (moes)tuinieren.

Opening zadenbibs Antwerpen, zaterdag 25 februari. Info en adressen vind je hier.

Lees ook:

 

Partner Content