Nooit gedacht: in de zetel naar Netflix kijken is goed voor het milieu

Door Celine Werner

Klaar voor het beste nieuws dat je vandaag zult horen? In je luie zetel − al dan niet met pyjama − naar Netflix kijken is goed voor het milieu. Straf! Maar hoe komt dit eigenlijk? Hieronder een kleine toelichting.

Uit studie blijkt dat je favoriete shows, vanuit je zetel streamen, veel minder energie verbruikt dan wanneer je écht een stapje in de wereld zet.

Daarom is naar Netflix kijken goed voor het milieu

Onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat Amerikanen  want de studie werd in Amerika uitgevoerd − steeds meer tijd in huis spenderen (in 2012 waren dat bijvoorbeeld gemiddeld acht dagen meer dan in 2003). En dit zorgde voor een daling van 1,8 procent in energieverbruik. Uiteraard worden er computers en televisies gebruikt om te kijken naar Netflix, maar door minder uit te gaan, wordt er minder met de wagen gereden en ligt ook het elektriciteitsverbruik lager bij niet-residentiële gebouwen.

En niet alleen Netflix speelt hierin een mooie rol, maar ook het feit dat mensen steeds meer van thuis uit werken, is gunstig voor het milieu. Zin om je favoriete serie te bingewachten? Dan hoef je je daar dus zeker niet schuldig om te voelen. Integendeel!

Bron: purewow.com

Ook leuk:

 

Partner Content