Ga je vandaag écht niets doen? Daarom hoef je je niet schuldig te voelen!

Ga je vandaag écht niets doen? Daarom hoef je je niet schuldig te voelen!
Getty Images

Is in een ontbijtkoek bijten de drukste activiteit die je vandaag gaat uitvoeren? Groot gelijk, én je hoeft je er helemaal niet schuldig om te voelen.

Vier overtuigende redenen waarom dat niet nodig is:

1. Gratis en voor niets

Ga je iedere zondag brunchen met vriendinnen? Of staat een museumbezoek ook altijd op de planning? Dan zal die rekening snel oplopen. Eens een dagje niets doen, kost je geen duit en kan bovendien ook ontspannend zijn. Bovendien maak je dan ook gebruik van de kosten die je toch al maakt, zoals een televisie- of Netflix-abonnement bijvoorbeeld.

2. Niets moet, alles mag

Plan een dag in waarop niémand je kan vertellen wat je hoort te doen. Geniet daarvan en doe gewoon eens lekker niets! Het enige wat je dan nog kan tegenhouden om 100% te genieten, is je eigen schuldgevoel. Probeer dat zeurige stemmetje in jezelf dus volledig uit te schakelen.

3. Je krijgt weer energie en zin in avontuur

Bekijk een dagje zetelhangen als een reset voor je lichaam en geest. Want pas wanneer je volledig tot rust komt, worden er nieuwe plannen gemaakt. Zet die drukke hersencellen even uit en laat de gekste en leukste ideetjes vanzelf in je opkomen.

4. Het is de moeite waard!

Geniet je ervan wanneer je eens lekker lui mag zijn? Dan is het de moeite waard geweest en is het niet voor niets geweest. Wie dan nog durft zeggen dat dit tijdsverspilling is, zit er flink naast!

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)