Ga je vandaag écht niets doen? Daarom hoef je je niet schuldig te voelen!

Ga je vandaag écht niets doen? Daarom hoef je je niet schuldig te voelen!
Getty Images

Is in een ontbijtkoek bijten de drukste activiteit die je vandaag gaat uitvoeren? Groot gelijk, én je hoeft je er helemaal niet schuldig om te voelen.

Vier overtuigende redenen waarom dat niet nodig is:

1Gratis en voor niets

Ging je, voor de intrede van het coronavirus, iedere zondag brunchen met vriendinnen? Of stonden er geregeld uitstapjes op de planning? Dan liep je rekening waarschijnlijk snel op. Eens een dagje niets doen, kost je geen duit en kan bovendien ook ontspannend zijn. Bovendien maak je dan ook gebruik van de kosten die je toch al maakt, zoals een televisie- of Netflix-abonnement bijvoorbeeld. Die uitstapjes kunnen later nog wel en… je kunt er misschien nu al een extra centje voor sparen?

2Niets moet, alles mag

Plan een dag in waarop niémand je kan vertellen wat je hoort te doen. Geniet daarvan en doe gewoon eens lekker niets! Het enige wat je dan nog kan tegenhouden om 100% te genieten, is je eigen schuldgevoel. Probeer dat zeurige stemmetje in jezelf dus volledig uit te schakelen.

3Je krijgt weer energie en zin in avontuur

Bekijk een dagje zetelhangen als een reset voor je lichaam en geest. Want pas wanneer je volledig tot rust komt, worden er nieuwe plannen gemaakt. Zet die drukke hersencellen even uit en laat de gekste en leukste ideetjes vanzelf in je opkomen. Dagdromen en rusten, meer moet je niet doen.

4Het is de moeite waard!

Geniet je ervan wanneer je eens lekker lui mag zijn? Dan is het de moeite waard geweest en is het niet voor niets geweest. Wie dan nog durft zeggen dat dit tijdsverspilling is, zit er flink naast!

Nog meer zalig ontspannen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)