8 natuurlijke middeltjes tegen onaangename geurtjes in huis

8 natuurlijke middeltjes tegen onaangename geurtjes in huis
Getty Images

Hangt er af en toe een onaangename geur in je huis? Geen probleem! Probeer deze 8 natuurlijke geurbestrijders uit met producten die je wellicht al in huis hebt.

Natuurlijke geurbestrijders

Er zijn wel honderden tips en trucs om elk mogelijk praktisch probleempje aan te pakken. Vaak zijn het natuurlijke, goedkope oplossingen die al eeuwen hun gelijk hebben bewezen, maar die we soms eenvoudigweg niet meer kennen. Hieronder vind je een aantal handige tips om onaangename geurtjes op een natuurlijke manier aan te pakken.

Fruitig aroma

Onaangename geurtjes eender waar in huis kun je aanpakken met geroosterde sinaasappel- of citroenschillen. De heerlijke geur van citrusfruit verspreidt zich meteen.

Zomers frisheid

Een ouder huis kan al snel vochtig en muf ruiken. Je kunt dat makkelijk tegengaan door lavendelessence op de plinten te sproeien.

Huisparfum

Verspreid een aangename geur door een paar druppels eau de cologne of badolie toe te voegen in de waterbakjes van de radiotoren. Door de warmte hangt het parfum in een mum van tijd door het hele huis.

Natte spons

Wist je dat het ophangen van een natgemaakte spons helpt tegen geurtjes in huis? De spons slorpt in geen tijd alle geurtjes op.

Stofzuigen met ‘n geurtje

Muffe geur in huis? Drenk een wattenschijfje in een geurige essence en leg het in de stofzuiger, tussen de filter en het rooster. Door de warmteontwikkeling ruikt het hele huis beter.

Mosterd in de kast

Als een lade of een kast een vies geurtje afgeeft telkens als je ze opent, koop dan mosterdpoeder. Leg het poeder op een schoteltje en zet het zo in de kast. Laat het daar enkele weken staan en vervang het als het nog niet voldoende heeft geholpen.

Geurvrij

Dozen, potten en schalen die je een hele tijd niet gebruikt, hou je geurvrij door er een klontje suiker in te leggen. Het klontje slorpt het laatste restje vocht op, waardoor geen muffe geur kan ontstaan.

Meer huis-tuin- en keukenmiddeltjes:

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)