Onkruid weg in 1-2-3

Door De Redactie

Zie je groen dat sneller groeit dan de rest? Dan is het bijna zeker onkruid. Voor het begint te woekeren en je groenten verstikt, maak je er best zo snel mogelijk komaf mee. Met deze slimme trucjes bespaar je jezelf een hoop wied-werk!

Zet onkruid op het verkeerde been

Wanneer je de grond liefdevol fijn harkt voor je eerste zaailingen, is dit natuurlijk ook de ideale kiemomgeving voor onkruid. Laat je zaaibed daarom 2 weken na het harken bloot liggen. De eerste onkruidscheutjes zullen niet lang op zich laten wachten. Schoffel deze weg en zaai dan pas je groenten. Je zult zien dat er hierna opmerkelijk minder onkruid opduikt.

Ode aan mulch

Mulch, een laagje organisch materiaal zoals grasmaaisel, doet wonderen in de tuin. Strooi het tussen je groenten zodat onkruid geen schijn van kans maakt. Bovendien is zo'n laag ook de perfecte schuilplek voor tal van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en oorwurmen. Ook houdt het de grond rond je groenten warm en vochtig. Dat zijn drie vliegen in één klap. Last van slakken? Ga dan liever niet voor mulch, want voor hen is dit ideaal.

Antiworteldoek

Dit doek is poreus, waardoor de bodem kan ademen en water opnemen. Toch raakt er geen onkruidvuiltje door, waardoor het de ideale manier is om onkruid voorgoed uit de weg te ruimen.

En als er toch onkruid de kop op steekt…

Voorkomen is beter dan genezen, maar als het kwaad geschied is, kom je best zo snel mogelijk in actie! Verwijder de eerste onkruidkiempjes onmiddellijk. Je kan de grond ook losjes schoffelen. Zo voorkom je dat het onkruid begint te woekeren en zichzelf uitzaait.

Is het onkruid toch al te groot geworden? Dan krijg je het niet meer weg door het gewoon te schoffelen en is [LINK_TEXT id=1] een betere techniek.

Partner Content