Prachtig én praktisch: bij-vriendelijke rozen

bijenweelde rozen

De roos, een sierlijke schoonheid die zowat in élke tuin majestueus staat . Ze wordt niet voor niets de koningin onder de bloemen genoemd. Wij kiezen deze zomer resoluut voor de ‘Bijenweelde roos’. Een prachtige struik speciaal ontwikkeld voor bijen. 

Sierteler Carl Van Sante uit Wetteren creëerde een rozenstruik specifiek voor bijen. Hij kweekte een roos met een open vorm en felgele meeldraden zodat de bij naar hartenlust nectar kan zuigen. Daarnaast geuren de bloemen zo lekker! De contrasterende kleuren geven heel wat cachet aan je tuin én springen ook in het oog van de bijtjes.

Gele ‘Bijenweelde’

Naast de klassieke waarde van uitzicht en geur, heeft de roos nu dus ook ‘waarde’ als nutsplant.  Bijenweelde rozen zijn makkelijk te onderhouden. Je kunt ze planten in perken, borders en bloembakken en zijn goed combineerbaar met onder andere bloemenmengsels, heesters en vaste planten.

Met bij-vriendelijke planten en struiken te planten in je tuin help je écht het bijenbestand in Vlaanderen op peil te houden. En dat is hoogst nodig want zowat 85% van alle bloeiende planten worden bestoven door bijen. Stel je voor dat ze er niet meer zijn!

Meer lezen:

 

 

 

Vorig artikel
Test je kennis: Hoeveel weet jij over allergieën?
Volgend artikel
De lekkerste kip in 1-2-3

Knotsgekke zeedieren en attracties in Boudewijn Seapark

Het zomerseizoen is officieel begonnen bij Boudewijn Seapark! Maak je dus op om een onvergetelijke dag met je familie te beleven. Spectaculaire shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen en spannende attracties staan je op te wachten.

€17.60 €22.00