Prachtig én praktisch: bij-vriendelijke rozen

bijenweelde rozen

De roos, een sierlijke schoonheid die zowat in élke tuin majestueus staat . Ze wordt niet voor niets de koningin onder de bloemen genoemd. Wij kiezen deze zomer resoluut voor de ‘Bijenweelde roos’. Een prachtige struik speciaal ontwikkeld voor bijen. 

Sierteler Carl Van Sante uit Wetteren creëerde een rozenstruik specifiek voor bijen. Hij kweekte een roos met een open vorm en felgele meeldraden zodat de bij naar hartenlust nectar kan zuigen. Daarnaast geuren de bloemen zo lekker! De contrasterende kleuren geven heel wat cachet aan je tuin én springen ook in het oog van de bijtjes.

Gele ‘Bijenweelde’

Naast de klassieke waarde van uitzicht en geur, heeft de roos nu dus ook ‘waarde’ als nutsplant.  Bijenweelde rozen zijn makkelijk te onderhouden. Je kunt ze planten in perken, borders en bloembakken en zijn goed combineerbaar met onder andere bloemenmengsels, heesters en vaste planten.

Met bij-vriendelijke planten en struiken te planten in je tuin help je écht het bijenbestand in Vlaanderen op peil te houden. En dat is hoogst nodig want zowat 85% van alle bloeiende planten worden bestoven door bijen. Stel je voor dat ze er niet meer zijn!

Meer lezen:

 

 

 

Vorig artikel
Test je kennis: Hoeveel weet jij over allergieën?
Volgend artikel
De lekkerste kip in 1-2-3

Beleef een onvergetelijke dag in Bobbejaanland met korting!

Achter elke boom een nieuwe attractie leuker dan de vorige, prikkelende shows op de affiche en events het hele jaar door. Bobbejaanland, dat is plezant met een grote P! Toevallig ook de P van papa. Nog geen idee voor een cool Vaderdagscadeau, toffer dan dit zal je niet snel iets vinden. Bovendien profiteer je dankzij Shedeals van een top korting op je toegangsticket!

€19.95 €35.00