Rika geeft raad: hoe ga je om met geld in je relatie?

Door De Redactie

5 weken lang leggen we elke dinsdag een gevoelige kwestie voor aan relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet. Zij geeft de nodige tips om hiermee om te gaan. Deze week: hoe ga je om met geld in je relatie?

Vroeg of laat word je geconfronteerd met elkaars kleine kantjes. Draait je partner elke eurocent een paar keer om? Of spendeert hij/zij veel geld aan prullaria? Geld is vaak een gevoelige kwestie, het kan voor veel frustraties zorgen in je relatie.

Hoe ga je ermee om? Enkele tips
Ook hier geldt: goede afspraken maken goede vrienden. Maar hoe je dat het beste aanpakt, hangt af van koppel tot koppel. “Er zijn er die formules uitdokteren om ervoor te zorgen dat het in verhouding is. Er zijn ook relaties waarin alles gewoon gedeeld wordt. Geld is een belangrijk thema. Als je relatie hieronder lijdt, is het goed om te kijken naar het onderliggende probleem. Je moet je afvragen waarom je je als koppel vastrijdt in dit thema”, zegt Rika. De waarden en normen rond geld die je hebt meegekregen van je ouders  spelen ook een rol. Was er vroeger vaak geld tekort, dan kan dit ervoor zorgen dat je dit hebt meegenomen in je relatie. “Je ervan bewust worden is al een eerste stap.”

 

Met dank aan relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet

Beeld: Shutterstock

Partner Content