Samenwonen? Zo richt je je nieuwe stekje in!

Samenwonen? Zo richt je je nieuwe stekje in!
Getty Images

Jullie gaan samenwonen? Proficiat, een spannende stap in jullie relatie! Maar doet de inrichting van jullie nieuwe stekje de gemoederen weleens hoog oplopen, wegens compleet verschillende smaken? Lees dan zeker even deze tips!

1. Maak een moodboard

Dankzij een moodboard krijg je een overzicht van wat jij én je partner mooi vinden. Je kunt op de ouderwetse manier te werk gaan door op een groot wit blad foto’s uit magazines te kleven. Of maak gebruik van Pinterest om een digitaal bord te maken. De bedoeling is dat jullie allebei een eigen moodboard maken van jullie ultieme interieur. Denk aan bepaalde stijlen, maar ook kleuren, materialen en meubels.

Leg nadien de moodboards samen en kijk waarin jullie overeenkomen. Probeer nu samen tot één concept te komen door naar elkaar te luisteren en compromissen te sluiten. Jullie willen zich allebei thuis kunnen voelen in jullie nieuwe nestje, toch?

2. Ga kritisch door je eigen spullen

Nu jullie elkaars smaak beter kennen, is het tijd om met een kritische blik door jullie spullen te gaan. Hebben jullie allebei al alleen of samengewoond, dan hebben jullie vast meubels en andere spullen die je graag meeneemt naar het nieuwe huis. Maar tenzij je naar een heel groot huis verhuist, ben je helaas niets met 2 sofa’s, 2 keukentafels, 4 kasten en 12 lampen. De vraag is dus wat mag blijven en wat zonder medelijden naar de kringwinkel kan.

Neem jullie moodboards erbij en kijk welke bestaande meubels en accessoires passen in jullie gemeenschappelijke concept. Je mag best kritisch zijn, maar hou er rekening mee dat sommige dingen een emotionele waarde kunnen hebben. Misschien vind jij dat ene tafeltje afschuwelijk, maar is je partner eraan gehecht omdat het een erfstuk is? Probeer er dan creatief mee aan de slag te gaan in jullie nieuwe interieur.

Komen jullie er niet uit? Hanteer dan de regel dat jullie allebei één favoriet item zeker mogen meenemen en tegen één item van je partner ‘neen’ mogen zeggen.

3. Maak een plattegrond

Jullie hebben een overzicht van wat jullie graag willen meenemen. Prima! Ga nu aan de slag met een plattegrond van jullie nieuwe woning. Ook hier kun je op de ouderwetse manier te werk gaan en met uitgeknipte meubels schuiven op ruitjespapier tot je tevreden bent. Of je kunt gebruik maken van één van de gratis interieurapps die online te vinden zijn. Deze manier van werken geeft je een perfect overzicht van welke spullen ontbreken, zodat je gezellig samen aan het shoppen kunt slaan.

4. Samenwonen? Shoppen maar!

Het allerleukste gedeelte aan samenwonen: samen op zoek naar nieuwe spullen die perfect passen in jullie moodboard. Is je budget eerder beperkt? Maak dan een prioriteitenlijstje. Wil je van de extra kamer een bureau of dressing maken, maar ontbreken de centjes? Weet dat je met een werkblad en een paar schragen of een eenvoudig kledingrek ook al een heel eind komt.

Tekst: Sara Dekens

Nog meer leuke tips voor de inrichting van je huis

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)