Getty Images

Met deze tips ziet je huis er meteen minder rommelig uit

Door Sara Dekens

Een opgeruimd huis zorgt ook voor rust in je hoofd. En die rust is erg welkom. Maakt de gedachte aan opruimen je al moe? Geen zorgen, met deze snelle tips ziet je huis er meteen een stuk minder rommelig uit.

1. Weg met kabels en laders

Niets zo rommelig als een hoop (verleng)kabels in het zicht. Voeg er nog een paar batterijladers aan toe en de stress hoopt zich op. Een kabelbox is een eenvoudige oplossing om zowel stekkerdozen als kabels in op te bergen.

Verschillende snoeren samen wegwerken doe je met behulp van een kabelgoot die je zelf op maat kunt knippen. Last van laders die overal in het zicht liggen, dan is één centraal laadpunt of draadloos opladen een goede oplossing.

2. Minder rommelig in huis? Hou je tafel leeg

De keukentafel is vaak dé plaats om post, kindertekeningen, je laptop, losse briefjes en andere rommel achter te laten waar je geen vaste plaats voor hebt. De stapeltjes worden groter en groter en zijn vaak een bron van frustratie. Geef alles een vaste plek en maak er een gewoonte van om minstens één keer per dag die rondslingerende spullen op te ruimen.

3. Maak je bed op

Wil je dat je slaapkamer er ordelijk uitziet, dan is een opgemaakt bed cruciaal. Leg na het opstaan je bed open en verlucht de kamer goed terwijl je je klaarmaakt. Na je ontbijt maak je je bed op en zorg je dat je alles netjes achterlaat. Het is een kleine moeite die al snel tot je routine behoort en een gigantisch verschil maakt.

4. Ruim voor je gaat slapen de woonkamer op

Na een gezellig avondje op de sofa met je favoriete serie, wil je liefst meteen je bed inkruipen. Half slaperig opruimen is wel het laatste waar je zin in hebt. Toch loont het om snel even je plaid op te plooien, de kussens goed te leggen en de vuile glazen in de vaatwasser te zetten. Het lijkt op dat moment een hele klus, maar de volgende ochtend ben je blij om een opgeruimde woonkamer in te stappen.

5. Opgelet met accessoires

Een kadertje en een lamp hier, een leuke vaas en een kaarsje daar: accessoires maken je inrichting helemaal af, maar overdaad schaadt. Ga voor het less is more-principe en hou de hoeveelheid beperkt. Daardoor zal je huis er al snel minder rommelig uitzien. Heb je leuke dingen waar je even geen plaats voor hebt, stop ze dan in een bewaardoos op zolder. Na een jaartje haal je de doos weer boven en vervang je enkele accessoires. Zo lijkt het alsof je weer een heel nieuw interieur hebt.

6. Organiseer je keukenwerkblad

Een rommelig werkblad in je keuken is niet enkel een doorn in het oog, het is bovendien bijzonder onpraktisch. Je aanrecht rommelvrij houden is nochtans eenvoudiger dan je denkt.

7. Schrijf je in voor ons Opruimplan

Droom jij ook van die veelbelovende ‘rust in huis én in je hoofd‘, maar gooi je vaak de handdoek in de ring nog voor de (opruim)strijd goed en wel begonnen is? Dat doe je voortaan nooit meer, dankzij ons handige Slim-opruim-plansamengesteld met professioneel opruimcoach Nele Colle.

Meer tips om je huis op orde te krijgen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content