8 slimme opvouwtrucs voor meer kastruimte

8 slimme opvouwtrucs voor meer kastruimte

De vakantie zit erop, de kleren zijn weer proper gewassen: tijd om alles ook weer netjes in de kast te leggen. Met deze tips hou je ruimte over én blijft alles overzichtelijk.

Je kast netjes houden heeft zo zijn voordelen: Je hebt meer overzicht, je kunt alles makkelijker terugvinden én je hebt genoeg plek voor die nieuwe herfstspulletjes. Een win win!

1. Berg T-shirts horizontaal op

De meeste mensen vouwen hun T-shirts op en leggen ze dan op een stapeltje in de la. Heel onhandig als je net dat ene shirt wil hebben dat middenin de stapel ligt. Onze tip? Leg de shirts niet verticaal, maar horizontaal neer. Zo zie je in één oogopslag alle shirts en hou je meer ruimte over.

2. Vouw sokken met militaire precisie

In het leger vouwen ze sokken op tot een soort knoedels. Het is iets meer werk dan ze zo in elkaar proppen, maar je verkleint het risico op verdwaalde exemplaren en krijgt er meer ruimte voor terug. De man in onderstaand filmpje doet het even voor:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Vouw je ondergoed op

Ondergoed wordt vaak in de ladenkast op een grote hoop gegooid. Nu zal je je vast niet druk maken om kreukjes in je onderbroek, maar je bespaart wel veel ruimte als je het opvouwt. Als je ze in een schoenendoos stopt zoals op onderstaande foto, kun je ze nog strakker opbergen.

4. Vouw je jeans vier keer op

Het lijkt misschien overdreven, maar door je jeans vier keer op te vouwen, kun je je broeken horizontaal in de kast leggen en kun je veel meer broeken kwijt.

5. Rol lingerie op

Beha-topjes kun je heel goed mooi houden door ze op te rollen. De stof rol je in de cups. Zo hou je een stevig balletje over dat je makkelijk kunt opbergen.

6. Vouw truien in een rechthoek

Dit is hoe truien in winkels ook worden opgevouwen. Thuis kun je het midden een keer extra opvouwen om ruimte te besparen. Op deze manier krijg je geen kreukels en slobbert het materiaal er niet uit.

8. Haal sjaals door een ringetje

Het is zonde om je sjaals waardevolle kastruimte in te laten nemen. De haakjes van een douchegordijn kun je ook gebruiken om sjaals aan op te hangen.  Het enige wat je moet doen is de ringen om een kledinghanger hangen en je sjaals daar doorheen halen. Zo hangen ze keurig en kreukvrij op een rijtje.

Bron: Libelle.nl. Beeld: Getty Images

Deze artikels zullen je vast ook inspireren:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)