© Getty Images

6 tips om variatie in je interieur te brengen

Door de coronacrisis zijn we al meer dan een jaar aan huis gekluisterd, en dat betekent ook dat heel wat mensen intussen uitgekeken zijn op hun interieur. Gelukkig bestaan er manieren om wat variatie in huis te brengen, zónder daar al te diep voor in de buidel te moeten tasten.

Variatie in je interieur brengen: enkele tips

Kies neutrale hoofdkleuren

Neutrale hoofdkleuren maken het makkelijker om variatie in je interieur te brengen. Door je muren bijvoorbeeld (gebroken) wit, lichtgrijs of in een andere zachte tint te schilderen, creëer je veel meer mogelijkheden om wat te spelen met de stijl en kleur van je meubels en woonaccessoires.

Kunst lenen

Authentieke kunstwerken kosten vaak een aardig centje, maar dankzij Kunst in Huis kan iedereen voor een democratische prijs mooie stukken van Belgische kunstenaars in huis halen. Je kunt een abonnement afsluiten en voor een vast bedrag per maand ongelimiteerd kunstwerken uitlenen. Er is keuze uit zo’n 5.000 stukken die je maximum 1 jaar kunt bijhouden.

Daarnaast lanceerde Kunst in Huis ook de ‘kunstprik’, een kunstencheque die jij iemand anders cadeau kunt doen. Je koopt zo’n cheque voor 6 maanden (89 euro) of 12 maanden (159 euro) en de ontvanger kan in die periode zoveel kunst ruilen en uitlenen als gewenst. Extra leuk: tot en met 5 mei kun je de kunstencheque aankopen met 40 procent korting. Hét ideale moment om iemand te verrassen met wat moois dus!

Alle info via kunstinhuis.be.

Van oud naar nieuw

Upcycling is hot! In plaats van meubels of andere items weg te gooien, geef je ze beter een tweede leven. Jij creëert op die manier variatie in je interieur en bovendien is het ook goed voor het milieu én voor je portemonnee. In dit artikel verzamelden wij al enkele leuke recycle-ideeën, om bijvoorbeeld een dienblad, plantentafel of vitrinekast te maken.

Creatief met verfrestjes

Na het schilderen van een muur is de verfpot zelden helemaal leeg. Met als gevolg dat potten met restjes verf worden weggegooid of ergens in een garage of tuinhuis belanden. Ga daarom eens op zoek naar verfrestjes via tweedehandssites of verkoop- en recyclegroepen op Facebook. Er zijn vast heel wat klussers die nog wat verf op overschot hebben en er niets meer mee doen. Jij kunt die verfrestjes dan perfect gebruiken om een kleine ruimte op te frissen of een geometrisch patroon op de muur te schilderen.

Bloomon

Een fleurige bos bloemen kan al wonderen doen voor je interieur. Wil je niet (twee)wekelijks of maandelijks naar de bloemist gaan voor een nieuwe ruiker? Dan kun je bijvoorbeeld een bloemenabonnement nemen bij Bloomon. Je kiest zelf de grootte van je boeket dat helemaal is afgestemd op het seizoen, en bepaalt ook wanneer en hoe vaak je bloemen aan huis worden geleverd. Ook leuk om cadeau te doen!

Alle info via bloomon.be.

Planten of stekjes ruilen

Ben je eerder een kamerplantenfanaat? Dompel je dan eens onder in de wondere wereld van stekjes ruilen. Op tweedehandssites of Facebookgroepen bieden heel wat mensen stekjes (en zelfs volgroeide kamerplanten) te koop of te ruil aan. Is jouw plant iets te groot geworden? Dan kun je er zelf ook een stekje van nemen en aan iemand anders aanbieden.

Lees hier alles over het ruilen van stekjes!

Dit is ook iets voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content