Verkreukeld wasgoed? Een ijsblokje helpt

Door Celine Werner

Iedereen zit liever languit in de zetel dan de was en de plas te moeten doen. Maar als het dan toch moet, houden we het klusje graag zo leuk (en kort) mogelijk. Zo heeft huishoudcoach en schrijfster Zamarra Kok een paar slimme tips die je helpen bij het drogen en wassen van je wasgoed.

5x tips voor jouw wasgoed

  1. Oeps, is jouw t-shirt helemaal verfrommeld? Stop hem vijf minuten met een paar ijsblokjes in de wasdroger en vaarwel kreuken.
  2. Wie wilt dat de was sneller droogt, stopt best een droge handdoek mee in het toestel. Deze absorbeert namelijk het vocht.
  3. Moet je iets met donsvulling drogen? Een tennisbal zorgt dat de vulling lekker donzig blijft.
  4. O neen, je deed per ongeluk jouw favoriete t-shirt in de wasdroger en nu is die gekrompen. Doe dit kledingstuk in een bak met ijswater met een scheut conditioner en het krijgt weer de oorspronkelijke maat.
  5. Is je pluistrui aan een wasbeurt toe? Gooi er wat klittenbandbolletjes bij. De bolletjes klampen zich vast aan het wasgoed en trekken pluisjes en losse draadjes aan. Het wasgoed ziet er frisser uit en de afvoer van je wasmachine raakt niet meer verstopt. Win-win!

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Partner Content