Getty Images

Handig! 5 verrassende dingen die je met haarlak kunt doen

Door Sara Dekens

Die bus haarlak kocht je waarschijnlijk om je kapsel wat langer in model te houden of volume te creëren. Maar wist je dat ze ook prima van pas komt bij allerlei ongemakken en probleempjes in huis? Deze verrassende dingen wil je vast eens proberen met haarlak!

1. Haal de draad door de naald

Het lijkt wel onbegonnen werk, die draad door dat kleine oogje van de naald krijgen. Het probleem situeert zich meestal aan het puntje van de draad. Knip eerst een stukje van je draad zodat het uiteinde niet gerafeld is en spuit er nu wat haarlak op. Hierdoor wordt dit puntje een beetje steviger, waardoor het een stuk eenvoudiger is om het door het oog van je naald te krijgen. Had je dat maar eerder geweten!

2. Bescherm de kinderkunstwerken

Wat kunnen ze lief zijn, die (klein)kinderen! Zeker als ze een zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis brengen. Tekeningen gemaakt met krijt bescherm je best tegen vegen of uitlopen met fixeermiddel, maar wist je dat haarlak net zo goed werkt? Let wel op dat je voldoende afstand houdt en mooi egaal te werk gaat. De tekening inkaderen is natuurlijk ook een goed idee!

Tip: dit trucje werkt ook om je tekst te fixeren op een krijtbord.

3. Verwijder inktvlekken

Je hebt misschien al gehoord dat je met haarverf inktvlekken uit kleding kunt verwijderen. Wel, dat klopt deels. Het is eigenlijk de alcohol in de haarspray die ervoor zorgt dat de vlekken verdwijnen. Tegenwoordig bevatten de meeste haarsprays weinig of geen alcohol meer omdat dit je haar kan beschadigen of uitdrogen. Heb je er nog een spray staan die alcohol bevat? Dan is het het proberen waard. Meestal gaat het om de goedkopere varianten.

Spuit wat van de haarspray op de vlek en laat het even intrekken. Wrijven kan ervoor zorgen dat de inkt zich verspreidt en dat wil je natuurlijk niet. Zie je dat de vlek lichter wordt? Spoel het kledingstuk dan in schoon, koud water om de haarspray en de rest van de inkt te verwijderen.

4. Hou bloemen langer schoon

Haarspray kan helpen om je bloemen langer mooi te houden. Verwacht geen wonderen, maar door de onderkant van de blaadjes te bespuiten met een beetje haarlak ziet je verse bos bloemen er net iets langer fris uit. Het makkelijkst is om de bos bloemen ondersteboven te houden en vanop een afstand van zo’n 20 cm de onderkant in te spuiten.

5. Geen ladders meer in je panty’s

Niets vervelender dan een ladder of gaatje in je panty. Door een beetje haarlak te sprayen op je kous, verstevig je het garen en wordt de kans op een ladder kleiner. Ook een beginnende ladder kun je nog redden door er wat haarspray op te spuiten.

Tip: je panty wordt ook minder statisch geladen met een beetje haarlak. Zo voorkom je dat je rok of kleedje steeds aan je benen lijkt te kleven.

Bronnen: The Spruce, Libelle.nl

Vast ook interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content