Getty Images

Verrassend: dit kun je doen met gebruikte theezakjes

Een theezakje belandt meestal na het maken van één of twee koppen thee in de vuilbak. Zonde, want je kunt er daarna nog veel meer mee doen dan je denkt. We zetten hier 7 handige huis-, tuin- en keukentips op een rijtje waarvoor je gebruikte theezakjes kunt gebruiken.

1. Gebruikte theezakjes als smaakmaker

Je kunt je oude theezakjes perfect hergebruiken om meer smaak te geven aan pasta, granen (denk: havermout) of een cocktail. Als je havermout maakt, hang je theezakje dan in je melk. Zeer lekker met chocolade- of chai-theezakjes. Drink je vaak muntthee? Gebruik het zakje dan om je mojito meer op smaak te brengen.

2. Bemesting voor de tuin

In de vuilbak? Nee, nee, in de tuin! Verzamel je gebruikte theezakjes en gooi ze in een emmer met lauw water. Laat even trekken, haal de zakjes eruit en verspreid het theewater over je planten, zo bescherm je ze tegen schimmelinfecties. Ook mogelijk: open de theezakjes en strooi de theeblaadjes rond de planten om zo de bodem te bemesten.

3. Muizen

Als je last hebt van muizen, moet je zeker je (uitgedroogde) theezakjes bijhouden. Verspreid ze in huis, vooral bij kleine openingen en rond je deuren. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur van thee en zullen dus niet makkelijk binnenkomen. Diervriendelijk en efficiënt!

4. Vieze geurtjes

Heb jij een stinkende vuilbak of koelkast? Ook hier kunnen theezakjes je helpen. Leg een oud (droog) theezakje op een schoteltje en zet dit in de koelkast of prullenmand. Het theezakje absorbeert de vieze geurtjes. Ben je niet zo’n theedrinker? Ook koffiegruis helpt!

5. Stinkende knoflookhanden

Je kent het wel, als je knoflook hebt gesneden, stinken je handen een aantal dagen. Allesbehalve fris, maar simpel op te lossen. Knip een gebruikt theezakje open en was je handen met de theeblaadjes. Weg stinkende handen.

6. Vermoeide ogen

Weg met komkommerschijfjes, theezakjes zijn duizend keer beter. Bij vermoeide ogen werkt een gekoeld en vochtig theezakje kalmerend en voedend. Ook bij huidirritaties en muggenbeten helpt het én stopt het de jeuk. Het zorgt ook voor verlichting als je huid in de zomer verbrand is door de zon.

7. Schoonmaakmiddel

Ook tijdens de poets kun je niet zonder gebruikte theezakjes. Zet er opnieuw lichte thee mee en gebruik het theewater om de vloer mee schoon te maken. Of doe het in een spuitfles en spray over je ramen. Even poetsen en ziezo: streepvrij!

 Nog meer handige huis-tuin-en-keukentips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content