Getty Images

13 verrassende dingen die je kunt doen met vochtige babydoekjes

Door De Redactie

Zelfs als je de baby- of peutertijd lang voorbij bent, komen die alomgekende vochtige babydoekjes of billendoekjes vaak nog van pas. Ken je deze 13 babydoekjes-hacks al?

13x vochtige babydoekjes to the rescue

Haarverf verwijderen

Je hebt je haar geverfd, maar hier en daar zit er ook wat verf in je nek of op je oren. Met een babydoekje veeg je ‘t zo weg!

Klushanden proper maken

Zitten je handen vol vet- of verfvlekken na een dagje klussen? Ook die krijg je makkelijk weg door je handen schoon te vegen met een babydoekje.

Snel de toiletbril reinigen

Thuis zorg je ervoor dat de wc-bril steeds proper is, maar onderweg naar het toilet gaan is vaak geen lachertje. Stop billendoekjes in je tas en je bent zeker dat je op een schone toiletbril gaat zitten.

Vlekvrije babystoel

Een kindje in huis dat het liefst zelf eet (euh, kliedert)? Dan heeft de kinderstoel na de maaltijd veel weg van een slagveld. Maar gelukkig zijn er dan babydoekjes: snel een veegje erover en alles is weer zo goed als nieuw!

Proper winkelkarretje

De handgrepen van winkelkarretjes kunnen een broeihaard van bacteriën zijn. Geen nood: ga er snel nog eens over met een vochtig luierdoekje en je kunt met een gerust hart winkelen.

Klinken schoonvegen

Snel even de klinken van de deuren of het handvat van de keukenkastjes proper maken is een koud kunstje dankzij een babydoekje.

Witter dan wit

Witte sneakers zijn erg mooi en trendy, maar helaas ook snel vuil. Sta je op het punt om te vertrekken en merk je dat je schoenen niet helemaal proper zijn? Met een babydoekje haal je snel het meeste vuil en stof weg.

Vinger- en handafdrukjes op de spiegel

Mensen met (klein)kinderen in huis zullen het zeker herkennen: de afdrukken van kleine, vettige handjes op het raam of op je spiegel. Niet de moeite om je poetsgerief boven te halen, maar te vuil om zo te laten? Babydoekjes brengen redding!

Stofvrije planten

Fans van véél planten in huis kunnen maar beter ook voldoende babydoekjes inslaan. Ze blijken namelijk supermakkelijk om het stof van je planten te vegen.

Allerhande schermen schoonmaken

Je laptop met touchscreen, je tablet of smartphone… we ergeren ons allemaal aan de vettige vingers op de schermen. Met een vochtig doekje zijn ze in geen tijd weer schoon. Hetzelfde geldt trouwens voor je toetsenbord.

Snelle poets voor speelgoed

Op regelmatige tijdstippen heeft het speelgoed van je kinderen een grondige schoonmaakbeurt nodig, maar tot dan komt zo’n luierdoekje handig van pas. Wist je trouwens dat deze vochtige doekjes ook superpraktisch zijn om rubberen stempels weer proper te krijgen?

Glitter overal?

Knutselen met glitter, het is een ware trend. Maar ook een doorn in het oog voor ouders die het graag netjes houden. Na het knutseluurtje vind je die glitters echt overal! Geen paniek, met babydoekjes veeg je ze zo weg.

Krijtbord of whiteboard schoonvegen

Neen, je hebt geen bordvegers of speciale sprays nodig om het krijt van je schoolbord of stift van je whiteboard te krijgen. Eens goed vegen met een vochtig billendoekje volstaat.

TIP: wist je dat de meeste babydoekjes die je in de supermarkt vindt chemicaliën bevatten die niet goed zijn voor je baby’s billetjes? In dit artikel vind je een overzicht van huid- en milieuvriendelijke babydoekjes.

Tekst: Sara Dekens

Meer leuke hacks

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content