Was in wasmachine

Mag je natte was een nacht in de wasmachine laten zitten?

Toen een Britse mama die vraag stelde op een online forum had ze er geen flauw benul van dat haar natte was zo’n heus debat met zich mee zou brengen. Huishoudgodin Martha Stewart helpt het misverstand voor eens en voor altijd de wereld uit.

De mama stelde haar onschuldige vraag op de website Mumsnet, maar al snel veroverde het debat de wereld. De Amerikaanse nieuwszender NBC pikte de vraag op. “Ik laat mijn was weleens een nachtje zitten,” gaf presentatrice Savannah toe. Een bezorgde mama vroeg zich af of het dan niet begint te stinken. Daarop werd koningin van het huishouden Martha Stewart opgebeld.

 Liever slapen

“Het is geen enkel probleem om je was een nacht in de wasmachine te laten zitten,” verklaart ze. Ze raadt het natuurlijk niet aan om het een hele week te laten zitten. “Als je natte was toch begint te ruiken, betekent dat dat je was al te lang in een ruimte zit waar er geen lucht aan kan. Schimmels en bacteriën veroorzaken de slechte geur. Door een nachtje de was te laten zitten, zal het heus niet gaan ruiken.”

Daarmee maakte Martha Stewart een einde aan het debat dat al enkele dagen aan de gang was in Groot-Brittannië.  Wij slapen voortaan op beide oren.

Martha Stewart via Gettyimages

Bron: Het Nieuwsblad

Niet te missen:

Partner Content