GettyImages

Voorkom deze 7 blunders tijdens het wassen van je kleren

Zien je kleren er na enige tijd steeds afgewassen of uitgerekt uit? Overloop dan zeker deze 7 veelgemaakte foutjes bij het wassen van kleding.

1. Verkeerde kledinghanger

De verkeerde kapstokmaat kan het schoudergedeelte van je blouse vervormen. De hanger moet net aan het einde van de schouder aan de mouwdraad zitten. Gebruik ook nooit metalen kledinghangers om vochtige kledij mee op te hangen: dit kan verkleuringen veroorzaken die nadien moeilijk te verwijderen zijn. Kwaliteitsvolle houten of plastic kapstokken zijn een must!

2. Overdadig wassen

Vooral gekleurde katoenwas stop je best niet overdreven vaak in je wasmachine. Draai donkere kledij binnenstebuiten en was op een lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de kleur langer meegaat.

3. TΓ© veel wasmiddel

Kleuren kunnen ook vervagen door een overdaad aan wasmiddel. Beperk de hoeveelheid, vooral bij donkere kledij, en ga met de meest hardnekkige vlekken naar een stomerij.

4. Ineffectief wasmiddel

Waspoeder werkt doeltreffender dan de vloeibare variant, maar doet ook de kleur van je wasgoed sneller vervagen. Gel capsules en vloeibaar wasmiddel zijn dus aan te raden voor wie kleur langer wil behouden.

5. Overvolle wasmachine

Als je machine overbelast wordt, verspreiden witte strepen zich over je wasgoed. Zorg ervoor dat je zonder problemen twee vuisten boven je ingeladen wasgoed kan houden: zo verzeker je voldoende ruimte in de wastrommel.

6. Knopen en ritsen sluiten

Openstaande ritsen kunnen zich aan andere kleren of de wastrommel vastklitten en hierdoor schade veroorzaken. De kans is groot dat er helemaal niets gebeurt als je het vergeet, maar deze tip doet alleszins geen kwaad.

7. Voorkom kledingmotten

Maak je kledingkast bestendig tegen deze ergerlijke nachtvlinder met een kwaliteitsvolle anti-mot hanger. Vervang regelmatig!

Meer handige wastips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content