© Getty Images

Aparte dekbedden: waarom is dat zo’n aanrader?

Door Sara Dekens

Het klinkt niet erg romantisch, elk je eigen dekbed. Toch heeft iedereen een ander slaappatroon en wordt er in elk bed weleens gevochten voor een stukje deken. De keuze voor twee aparte dekbedden in plaats van één groot zorgt in de meeste gevallen voor een betere nachtrust. En er zijn nog meer voordelen!

Aparte dekbedden? 5 voordelen

1. Voor ieder wat wils

Bepaalde mensen hebben het altijd koud in bed, terwijl anderen al beginnen te zweten bij de gedachte aan een donsdeken. Heb je twee aparte dekbedden, dan kiest ieder waar hij of zij zich het beste bij voelt.

Wist je dat er verschillende soorten dekbedden bestaan, niet enkel wat warmteklasse betreft, maar ook qua materiaal? Zeg dus niet zomaar dons tegen een dekbed en laat je goed informeren over de voor- en nadelen van de verschillende soorten.

2. Betere nachtrust

Hebben jullie beiden hetzelfde ritme? Gaan jullie met andere woorden op exact hetzelfde uur slapen en staan jullie ook samen op? Fijn, maar in de meeste huishoudens durft dit ritme weleens te verschillen. Een vroege shift op het werk, een gezellige avond met de vriendinnen die wat uitloopt of een van de twee die ‘s nachts moet opstaan voor de baby. Degene die opstaat verstoort altijd de nachtrust van de ander. Met een apart dekbed is dat risico minder groot.

3. Geen discussies meer

Zalig! Nooit meer vechten om een stukje deken of discussiëren of het dekbed al dan niet aangespannen mag zijn bij het voeteneinde. Vredig in slaap vallen kan voortaan. 😉

4. Nooit meer zonder deken

Ook al lijkt het niet altijd zo, maar gemiddeld draaien we ons in onze slaap zo’n dertig keer om. Er is natuurlijk een verschil tussen een keer draaien en echt rusteloos zijn en door je bewegingen de nachtrust van de ander te verstoren. Nog erger wordt het als je partner in zijn/haar draai een deel van het deken meeneemt waardoor jij het koud krijgt.

5. Makkelijker om op te maken

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijk voordeel: twee aparte dekbedden zijn zoveel makkelijker op te maken dan één groot, en je kunt het makkelijk alleen. Opgemaakt ziet je bed er misschien niet even strak uit, maar met een mooie sprei of zachte plaid is dit probleem zo verholpen.

Wat met romantiek?

Natuurlijk klinkt één groot dekbed een stuk gezelliger, zeker als jullie graag lepeltje-lepeltje liggen. Niets houdt je echter tegen om vlak voor je wilt gaan slapen nog even bij elkaar te kruipen om lekker te knuffelen en elkaar goedenacht te wensen. Slaap lekker!

Meer praktische tips en info over slapen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content