Daarom veeg je je handen beter niet af aan een keukenhanddoek

Door Celine Werner

Gebruik je een keukenhanddoek niet alleen voor de afwas, maar ook om er je handen of het aanrecht mee af te vegen? Volgens een nieuwe studie doe je dit eigenlijk beter niet. Lees hieronder waarom. 

De E. coli-bacterie

Tijdens een onderzoek van de Universiteit van Mauritius werden honderd keukenhanddoeken een maand lang onder de loep genomen. Op 49 doeken troffen ze ziekteverwekkers zoals bijvoorbeeld de E. coli-bacterie aan: een bacterie die maag- en darmproblemen veroorzaakt.

Dit zou volgens de wetenschappers wijzen op onhygiënische gewoontes. Vochtige keukenhanddoeken, gezinnen met veel kinderen of bij families die veel vlees eten, kwamen de onderzoekers het grootste aantal bacteriën tegen.

Tip!

Gebruik drie verschillende keukenhanddoeken: ééntje voor de vaat, ééntje voor het aanrecht en een aparte doek voor je handen. Dat je ze regelmatig in de wasmachine moet steken, spreekt natuurlijk voor zich.

Deed jij het ook verkeerd? Geen nood, voortaan ben je (bijna) zonder risico je afwas de baas.

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content