Trend: zelf gedraaide kaarsen maken

Trend: zelf gedraaide kaarsen maken
Gwen Rotsaert (Rustik lys)

Je zag ze vast al op verschillende trendy Instagram-accounts: gedraaide kaarsen. Kaarsen zijn in deze tijden sowieso gegeerd, maar deze zijn helemaal hot. Ze zijn namelijk een tikkeltje anders en geven je interieur op een eenvoudige manier wat extra cachet.

Je ziet deze interieurtrend overal opduiken, in alle kleuren en maten. De twisted candles zijn erg gegeerd en het is niet zo makkelijk om ze in de winkel te vinden. Gelukkig kun je ze ook gewoon zelf maken.

Wat heb je nodig om zelf gedraaide kaarsen te maken?

  • Gewone dinerkaarsen in de kleuren die jij mooi vindt
  • Warm water
  • Een grote kom
  • Minder dan een half uurtje tijd

HOE GA JE TE WERK?

  1. Vul de kom met warm water. Let op: het water moet warm zijn, maar niet heet, anders smelt de kaars gewoon weg. Vaak is het een beetje zoeken om de juiste temperatuur te bepalen.
  2. Leg de kaarsen in het water, maar zorg ervoor dat de lont droog blijft. Nu is het een kwestie van opletten en erbij blijven. Je wilt immers dat je kaarsen zacht genoeg zijn om ze te kunnen draaien, maar ze mogen niet smelten. Meestal duurt dit proces zo’n kwartiertje.
  3. Haal de kaars nu uit het water en leg ze op het aanrecht of een tafel. De bedoeling is dat je de kaars eerst plat maakt voor je kunt beginnen draaien. Dat kan gewoon met je handen, maar ook een deegroller werkt prima. Neem de kaars bij de uiteindes vast en draai ze om haar eigen as. Laat je creativiteit de vrije loop en ga voor strakke, kleine draaien of eerder los gebogen vormen.
  4. Tevreden met het resultaat? Laat de kaars voldoende afkoelen en uitharden. Klaar!
  5. Geen fan van bovenstaande DIY? Dan kun je de swirl candles ook gewoon kopen. Dit zijn onze favorieten. Opgelet, ze zijn er populair en vaak snel uitverkocht!

1HAY, set van 6

€ 25,00. Hier te koop.

2Trus, set van 4

€ 17,50. Hier te koop.

3Rustik lys, setje van 2

 € 7,50. Hier te koop.

4Gedraaide kaarsen, set van 2

€ 10,50. Hier te koop.

5Swirl kaarsen, set van 2

€ 7,95. Hier te koop.

Bronnen: linda.nl, vtwonen.nl

MEER TIPS VOOR CREATIEVELINGEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)