Getty Images

DIY: zelf je toiletblokjes maken

Door Sara Dekens

Het toilet schoonmaken doen we niet graag, dat is duidelijk. Om de wc toch af en toe een opfrisbeurt te geven, hangen veel mensen er een toiletblokje in. Maar dat zit jammer genoeg vol chemische stoffen. Dan maak je ze toch gewoon zelf?

Zelf toiletblokjes maken: duurzaam en eenvoudig

De meeste mensen maken hun toilet één keer per week grondig schoon. Om tussenin de wc-pot wat op te frissen, kun je er een toiletblokje in hangen. Helaas bevatten deze blokjes meestal chemische stoffen die je dus telkens mee doorspoelt. Een stuk milieuvriendelijker en bovendien ook goedkoper wordt het als je je eigen toiletblokjes maakt. Gelukkig is dat erg eenvoudig!

Wat heb je nodig?

  • ijsblokjesvorm
  • 100 gram citroenzuur
  • 200 gram baking soda
  • eventueel enkele druppels (10-20) van je favoriete etherische olie

Zo ga je te werk

Meng het citroenzuur en de baking soda samen in een kom en voeg eventueel enkele druppels etherische olie toe. Tea tree olie is een aanrader omwille van zijn antibacteriële eigenschappen.

  • Nu voeg je telkens een klein beetje water toe om de structuur van vochtig zand te verkrijgen. Het makkelijkst is om een plantenspuit of sprayflacon met water te gebruiken.
  • Vul vervolgens de ijsblokjesvorm met het mengsel en druk stevig aan.
  • Laat de blokjes een nacht drogen en haal ze de volgende dag uit de vorm.
  • Je bewaart ze best in een goed afsluitbare pot zodat er geen vocht in kan. Want je wilt niet dat de blokjes al in de pot gaan bruisen!

Zo gebruik je de toiletblokjes

De toiletblokjes vervangen de grondige poets van je toilet jammer genoeg niet, maar ze zijn ideaal om tussen twee schoonmaakbeurten in je wc op te frissen. Je legt gewoon een blokje in het water van je toilet en laat het zijn werk doen. Je zult zien dat het begint te bruisen en dat de geur van de etherische olie vrijkomt. Na het bruisen veeg je nog even met de toiletborstel na en spoel je de wc door. Klaar!

Bron: Bespokebyyou.nl

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content